La aceasta ora, cele mai mari probleme din cazua zapezii au fost semnalate pe raza localitatii Cheia, unde traficul este blocat. Pe DN1 A, o masina a derapat si a iesit de pe sosea.
"Zapada nu s-a depus pe carosabil, dar temperaturile sunt foarte scazute si este posibil sa se formeze un strat de polei. Pana acum, aproximativ sase TIR-uri au preferat sa traga pe dreapta fiindca nu pot urca, deoarece nu sunt echipate corespunzator. Alti soferi s-au intors din drum. Noi avem un echipaj in zona Cheia si alaturi de noi se afla si colegii de la Prahova, care actioneaza pe raza judetului lor", a spus purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Brasov, subcomisarul Cosmin Giosanu pentru adevarul.ro.
Pe DN1A, a avut loc un accident, in care doi soferi s-au tamponat usor. Unul dintre conducatorii auto a derapat si a cazut cativa metri in gol. Din fericire, nimeni nu a fost ranit. Soferul aşteapta ajutorul autoritatilor care sa-i tracteze masina.
Circulatia pe DN1, intre Brasov si Predeal se desfasoara cu dificultate din cauza ninsorii abundente. Temperaturile au scazut sub zero grade si exista riscul de inghet, astfel ca politistii au luat deja masuri si au cerut sprijinul drumarilor, pentru a imprastia material antiderapant pe carosabil.
Traficul este ingreunat si pe DN 1 E, in zona statiunii Poiana Brasov. Pe carosabil s-a depus un strat de zapada de doi centimetri. Masinile turistilor care incearca sa urce spre Poiana Brasov derapeaza, blocand astfel circulatia.
La Brasov, ninsoarea a inceput vineri dimineata, in jurul orei 3.00 si a continuat pana in jurul pranzului. "E foarte bine, am vazut zapada si sus pe platoul Bucegi, noi o asteptam cu drag", spune un turist.
Si in statiunile de pe Valea Prahovei au cazut primii fulgi de nea. Chiar daca nu aveau imbracaminte corespunzatoare pentru temperaturi scazute, turistii au iesit sa se plimbe prin statiuni.
Meteorologii spun ca joi noapte, in Bucegi, mercurul din termometre a coborat pana la minus 13 grade, iar stratul de zapada de pe masiv atinge deja 7.