Doctorul meu : Cum prevenim disconfortul digestiv dupa mese copioase (Redactor Sef : Steluta Indrei)

Cu ocazia meselor festive de Craciun, Revelion si alte sarbatori specifice acestei perioade, excesul alimentar este numitorul comun al acestor evenimente. Iar disconfortul digestiv devine o problema cu care oricine se poate confrunta in aceasta perioada. Cine nu se plange macar o data in timpul sarbatorilor de senzatie de greutate in stomac, de balonare sau de greata dupa masa? Toate acestea pot fi evitate cu ajutorul unor remedii naturale care participa activ la digestie si aduc starea de bine: enzime derivate din ciuperca Aspergillus si extracte din papadie, ghintura-galbena, armurariu si ginseng siberian.

Simptome

Luati de valul petrecerilor sau ispititi de sarmale, carnati, toba, racituri si cozonaci, sistemul digestiv nu intarzie sa plateasca pretul unor astfel de excese alimentare. Asa apare disconfortul digestiv, care se manifesta prin: senzatie de prea plin, balonare abdominala, arsuri la stomac, dureri epigastrice, greata, eructatii, reflux gastroesofagian, respiratie urat mirositoare, lipsa de energie. Aceste simptome apar din cauza faptului ca enzimele digestive si sucurile biliare, responsabile cu digerarea alimentelor, nu reusesc sa faca fata excesului alimentar.

Enzime care asigura digestia corecta

Pentru a savura bunatatile culinare ale sarbatorilor de iarna fara riscul unor probleme digestive, medicii ne sfatuiesc sa avem la indemana un preparat natural pe baza de enzime active si plante care stimuleaza functia digestiva. De ce enzime? Pentru ca enzimele sunt cele care accelereaza procesul de digestie a alimentelor. Cu cat enzimele sunt mai active, cu atat digestia este mai rapida, iar starea organismului dupa masa este mai buna. Enzimele sunt produse in mod natural la nivelul aparatului digestiv, insa in cazul unor mese copioase sau in cazul persoanelor cu anumite intolerante alimentare se impune suplimentarea cantitatii de enzime prin administrarea unui complex enzimatic. O categorie foarte eficienta de enzime naturale sunt cele derivate din ciuperca Aspergillus.