Fundatia Romtens, in colaborare cu partenerii sai - Universitatea de Studii din Perugia - Italia, SC. DAD Expertise SRL, SC Euro DSM Management si Consultanta SRL si Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana - organizeaza in data de 26 octombrie, Conferinta finala a proiectului Dezvoltarea Resurselor Umane in 19 Comunitati Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia-PSCR2”, contract de finanțare POSDRU/135/5.2/S/126095. Evenimentul va avea loc in Bucuresti, la hotel Crowne Plaza, sala Orhideea, incepand cu ora 08:30.
Implementat in perioada aprilie 2014 - decembrie 2015, proiectul PSCR2 s-a concentrat, in principal, pe dezvoltarea sustenabila a calitatii resurselor umane in comunitati rurale din regiunile de dezvoltare Centru, Sud-Est si Sud-Muntenia. Prin activitatile sale, proiectul a vizat imbunatatirea accesului la ocupatii non-agricole, cresterea competențelor profesionale in domenii non-agricole, precum si facilitarea integrarii pe piata muncii a persoanelor din grupul tinta. Astfel, persoane din mediul rural au participat la sesiuni de informare si consiliere in cariera, sesiuni de mediere si plasare pe piata muncii, cursuri de formare profesionala, vizite de studiu pentru transfer de experienta, dar si campanii de constientizare privind importanta sanatatii individuale si la locul de munca.
Un moment special in cadrul conferintei, va fi marcat de premierea castigatorilor Competitiei Caravanele de Sanatatea si Securitatea in Munca desfasurate in randul intreprinderilor si producatorilor individuali din comunitatile rurale incluse in proiect.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in oameni!, Axa prioritara nr. 5 Promovarea masurilor active de ocupare, Domeniul major de interventie 5.2 Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca si se desfasoara in perioada aprilie 2014 - octombrie 2015, in 19 comunitati rurale, la nivelul a 19 judete din regiunile de dezvoltare Centru, Sud-Est si Sud-Muntenia.
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.637.30.02, persoana de contact Cristina ROTARU ([email protected]).