savoriurbane.com/ PRAJITURA SIMPLA CU VISINE
Prajitura simpla cu visine este un pandispan simplu cu multe, multe visine. O prajitura zemoasa, vanilata, acrisoara si care in general nu prea supravietuieste multe zile. Este perfecta si pentru copii, mai ales ca eu nu ma zgarcesc la visine. Are mai multe fructe decat aluat. Bunica imi facea prajitura aceasta toata vara schimband fructele din ea, in functie de ce se gasea la piata in momentul respectiv. Este foarte buna si cu caise, piersici, pere, prune, cirese sau strugurei de gradina (ribisli).
TIMP DE PREPARARE: 10 minute
TIMP DE GATIRE: 25 minute
TIMP TOTAL: 35 minute
Portii: 20
INGREDIENTE
- 8 oua
- 8 linguri rase de zahar (200 g)
- 4 linguri de ulei
- 10 linguri de faina (250 g)
- zahar vanilat
- coaja de lamaie
- un praf de sare
- 1 kg de visine
Se spala visinele, se curata de samburi si se lasa la scurs. Se bat bine albusurile cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie. Apoi se pune mixerul pe turatie mai mica si se adauga treptat jumatate din faina, uleiul si apoi cealalta jumatate de faina.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul. Tava mea are dimensiunile de 42 x 30 cm.
Visinele care s-au scurs se adauga peste aluat bucata cu bucata. Unele se arunca mai de sus, pentru a ajunge mai adanc in aluat si altele mai de jos, pentru a ramane la suprafata. Astfel vom avea visine in toata grosimea prajiturii.
Prajitura se coace 25 minute la 180 grade Celsius (treapta medie la cuptoarele pe gaz).
Cum s-a scos din cuptor se presara cu zahar tos, zahar vanilat sau zahar pudra.