www.curatarepantofi.ro informeaza: Daca ati descoperit pe geanta preferata o pata, nu va grabiti s-o aruncati. Chiar daca se spune ca nu toate petele pot fi scoase fara urma, merita sa incercati macar unele remedii.

Ingrijirea

Geanta de piele poate fi curatata cu o ceapa: taiati ceapa in doua si, cu partea interioara, curatati bine locul patat. Dupa aceea, cu ajutorul unei carpe, lustruiti pielea.
De asemenea, gentile de piele pot fi curatate cu ajutorul unei carpe inmuiate intr-un amestec de apa, sapun si amoniac. Dupa procedura de indepartare a petei, prelucrati locul cu o carpa inmuiata in ulei de ricin. O alta modalitate de a indeparta pata de pe o geanta de piele este cu ajutorul unei creme hidratante. Aplicati crema pe piele timp de 20-30 minute, apoi indepartati-o cu ajutorul unei panze curate.
Geanta alba din piele se va curayta cu ajutorul unei cepe, apoi se va improspata cu niste lapte in care s-a adaugat un albus batut. Geanta de culoare neagra se curata cu ajutorul unui tampon de lana, imbibat usor cu zat de cafea. Cand pielea se va usca, stergeti-o cu o carpa uscata.
Daca aveti o geanta de lac, aveti grija sa o stergeti periodic cu o carpa inmuiata in glicerina sau intr-o solutie speciala pentru tipul respectiv de genti.
Se recomanda ca gentile din piele intoarsa sa fie curatate cu o perie speciala. Daca pe suprafata gentii au aparut niste pete lucioase, le puteti indeparta cu ajutorul unui amestec din lapte cald si soda caustica (o lingurita de soda la un pahar de lapte).


Pastrarea

1. Nu pastrati gentile din piele in pungi de plastic, pielea trebuie sa aiba acces la aer.
2. Nu lasati gentile la soare sau la lumina. Culoarea se poate modifica.
3. Nu uscati gentile din piele pe calorifer, deoarece acestea isi pot pierde forma.
4. Nu folositi in procesul de curatare a gentilor acetona sau alti solventi duri.
5. Nu purtati lucruri grele intr-o geanta de piele, deoarece se va deforma.
6. Nu pulverizati parfum pe geanta.
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia