Sotii Cristina si Constantin Niculescu participa in acest week-end la targul mesterilor populari organizat in curtea MTR.
L-am intalnit pe Constanti Niculescu chiar de Noaptea Muzeelor, cand intrarea a fost libera.
"Suntem singurii crescatori de viermi din Romania! La standul nostru, vizitatorii gasesc: ii de matase - intre 300 - 400 RON, marame de matase, esarfe, prosoape - intre 200 - 400 RON, braie, ornamente, costume de fete (in functie de marime) - intre 150 - 300 RON, ii si rochite pentru copii - intre 60 - 80 RON, traistute traditionale - 25 - 30 RON, ornamente din canepa, cu scoici - la 25 RON, opincute din ceramica, de agatat sau de pus ca ornament - 8 RON, esarfe din matase - 150 RON, vopsite cu ceapa si sunatoare, vopsite cu coji de nuca, mac, prosoape cu borangic - la 100 RON (mici) si la 200 RON (mari) si mileuri mici - la 15 - 20 - 25 RON", ne-a spus Constantin Niculescu din Valcea.
Tot la standul lor, mai puteai gasi si: ii din matase naturala (borangic), tesute la razboi, cusute manual si vopsite cu plante, marame din matase naturala - la 200 RON si la 250 RON, braie din lana si din PNA - in functie de lungimea lor, la 40 RON si la 50 RON.
Inedite in Noaptea Muzeelor au fost si demonstratiile la razboiul de tesut facute de Cristina Niculescu, in spatele curtii Muzeului Taranului Roman, la care au asistat foarte multi pasionati de arta traditionala romaneasca.
"E deosebit la Noaptea Muzeelor pentru ca vine mult mai multa lume! De marti pana joi voi fi la targul traditional de la Targu-Jiu, iar de vinerea viitoare pana duminica voi fi la Cluj, iar in luna iunie iubitorii de arta ne vor putea gasi la targul organizat in Parcul Cismigiu", a mai spus Constantin Niculescu.