Grupul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale in primele noua luni ale anului 2015, cu 6%, comparativ cu perioada similara a anului 2014, la o rata de schimb constanta, ajungand la 35.525 milioane de franci elvetieni. Acest lucru s-a datorat in special performantelor inregistrate de Divizia de Farmaceutice si vanzarilor Professional Diagnostics.
Severin Schwan, CEO al Roche, a declarat cu privire la rezultatele companiei in primele noua luni ale anului 2015: Avand in vedere cresterea constanta a vanzarilor noastre, am imbunatatit estimarile pentru intregul an. Primim vesti foarte bune legate de linia noastra de cercetare si dezvoltare, ce include produse care au potentialul de a face o mare diferenta pentru cei ce sufera de boli grave”.
Francul elvetian s-a apreciat considerabil in raport cu euro in primele noua luni ale anului 2015, dar s-a depreciat in raport cu dolarul american. Yenul japonez a continuat sa se deprecieze in comparație cu francul elvețian, la fel ca majoritatea monedelor locale din Europa si din America Latina. Aceasta evolutie a pieței monetare a avut un impact negativ de 4 procente asupra vanzarilor Grupului Roche.
Pentru al saptelea an consecutiv, Dow Jones Sustainability Index (DJSI) a recunoscut Roche ca fiind cea mai sustenabila companie din industria farmaceutica.

Rezultatele Diviziei de Farmaceutice

Vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 6% in primele noua luni ale anului 2015, la o rata de schimb constanta, ajungand la 27.690 milioane de franci elvetieni. Aceasta crestere s-a datorat in special portofoliilor de oncologie si imunologie, vanzarile medicamentelor destinate tratamentului cancerului de san HER2 pozitiv crescand cu 19%. Vanzarile Diviziei de Farmaceutice au inregistrat o crestere de 7% in Statele Unite, de 8% in Japonia si de 6% in Europa.

Vanzarile Diviziei de Diagnostic

Divizia de Diagnostic a inregistrat de asemenea vanzari in crestere cu 6% in primele trei trimestre ale anului, atingand 7.835 milioane de franci elvetieni, in principal datorita cererii sustinute pentru produsele de diagnostic imunologic. Vanzarile Diabetes Care au scazut insa cu 3%, datorita conditiilor dificile de piata.


Estimari pentru anul 2015

Pe baza rezultatelor solide din primele noua luni ale anului, Grupul Roche estimeaza o crestere a vanzarilor cu o singura cifra, la o rata de schimb constanta, precum si o crestere a dividendelor in franci elvețieni.


Despre Roche

Avand sediul central in Basel, Elvetia, compania Roche este unul dintre liderii mondiali ai industriei farmaceutice si de diagnostic, bazata pe cercetare, prin sinergia oferita de cele doua divizii ale sale: Divizia de Farmaceutice si Divizia de Diagnostic. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infectioase, oftalmologiei si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro si in diagnosticul histologic al cancerului, precum si pionier in managementul diabetului.
Strategia Roche cu privire la medicina personalizata isi propune sa ofere medicamente si tehnici de diagnostic care sa aduca imbunatatiri reale ale starii de sanatate si calitatii vietii pacientilor, dar si sa creasca ratele de supravietuire. Fondata in 1896, compania Roche a contribuit, de mai bine de un secol, la imbunatatirea starii de sanatate a oamenilor, la nivel global. 28 de medicamente dezvoltate de Roche, printre care antibiotice, medicamente impotriva malariei si chimioterapice, sunt pe Lista Medicamentelor Esentiale elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
In 2014, Roche avea, la nivel global, peste 88.500 de angajati, a investit 8,9 miliarde de franci elvetieni i cercetare si dezvoltare si a raportat vanzari de 47,5 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este detinuta in totalitate de grupul Roche.
De asemenea, Roche este actionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia. Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa accesati www.roche.ro sau Departamentul de Comunicare al Roche Romania: [email protected]