Grupul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale in primele 9 luni ale anului 2014, cu 5%, la o rata de schimb constanta, ajungand la 34.75 miliarde de franci elvetieni.
Divizia de Farmaceutice a inregistrat, in primele noua luni, o crestere in vanzari de 4%, datorata cererii sustinute pentru medicamentele oncologice si in special pentru moleculele destinate tratamentului cancerului de san HER2 pozitiv. Divizia de Diagnostic a inregistrat, in aceeasi perioada, o crestere de 6% a vanzarilor, in principal datorita performantei Professional Diagnostics.
Severin Schwan, CEO al grupului Roche, a declarat cu privire la rezultatele companiei in primele noua luni ale anului 2014: "Cererea pentru produsele ambelor noastre divizii este ridicata si suntem convinsi ca ne vom indeplini obiectivele financiare asumate pentru anul 2014. Avem vesti bune in ceea ce privește linia noastra de cercetare si de dezvoltare, ce include rezultate favorabile pentru o noua molecula in tratamentul cancerului de san HER2 pozitiv si pentru o noua combinayie terapeutica in melanom. Achizitia InterMune ne-a consolidat portofoliul cu o noua molecula pentru fibroza pulmonara idiopatica, aprobata recent de FDA. In ceea ce priveste Divizia de Diagnostic, creșterea continua este dată de achizitia unei noi generatii de sisteme de testare, care ne-au intarit pozitia in diagnosticul molecular."
Rezultatele Diviziei de Farmaceutice
Vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 4% in primele noua luni ale anului 2014, la o rata de schimb constanta, ajungand la 26.96 miliarde de franci elvetieni. Aceasta crestere s-a datorat in special francizei de medicamente pentru tratamentul cancerului de san HER2 pozitiv - care a unregistrat o crestere de 21% . Vanzarile au inregistrat o creștere de 5% in Statele Unite, de 7% in Japonia și de 3% in Europa.

Achizitia InterMune
Prin preluarea companiei InterMune, Roche a adaugat portofoliului sau un nou medicament pentru fibroza pulmonara idiopatica, care a primit aprobare in Statele Unite in luna octombrie a acestui an. Tranzactia, in valoare totala de 5.75 miliarde de dolari americani, s-a finalizat in luna septembrie.

Vanzarile Diviziei de Diagnostic
In primele noua luni ale acestui an, vanzarile Diviziei de Diagnostic au crescut cu 6%, la o rata de schimb constanta, ridicandu-se la 7.79 miliarde de franci elvetieni, creșterea cea mai mare fiind inregistrata de  Professional Diagnostics (+8%). 
In aceasta perioada, au fost lansate 10 noi produse, incluzand noile sisteme de testare cobas 6800 si cobas 8800. De asemenea, a continuat sa creasca cererea pentru testele companion, in special pentru testele destinate tratamentelor oncologice.

Estimari pentru anul 2014
Pentru anul 2014, Roche prognozeaza o crestere de o singura cifra a vanzarilor, la o rata de schimb constantai si o crestere a dividendelor.