Pe majoritatea drumurilor nationale traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna, informeaza Centrul Infotrafic.
In judetul Arad ninge abundent, iar traficul rutier se desfasoara ingreunat, din cauza carosabilului alunecos. Pe unele segmente ale drumurilor nationale 7 (Savarsin - Arad - Nadlac), 69 (Vinga - Arad) si 79 (Arad - Chisineu-Cris), deja s-a depus un nou strat de zapada, care masoara intre unu si doi centimetri.
De asemenea, pe DN7, in zona Pecica, se circula pe un fir, alternativ, din cauza unui accident rutier in care doua persoane au fost ranite. Cel mai probabil, cauza accidentului a fost neadaptarea vitezei in conditii de carosabil acoperit cu zapada.
Traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata si carosabil partial acoperit cu zapada pe DN6, intre Mihailesti si Valea Plopilor. Totodata, pe segmentul respectiv se circula ingreunat, in coloana.
In judetul Caras-Severin au fost ridicate restrictiile de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe DN6, dupa interventia utilajelor de deszapezire in zona Caransebes - Baile Herculane.
Ultima ninsoare abundenta a cazut vineri seara in Moldova, insa nu sunt semnalate drumuri nationale cu circulatia intrerupta.
Cel mai greu s-a circulat ieri in judetele Constanta si Tulcea, unde pe drumurile secundare (DN3C, DN39 B, C, D si E - din judetul Constanta) stratul de zapada (tasata) masoara cel mult trei centimetri (pe unele portiuni). Si pe alte drumuri din judetele vecine Dobrogei s-a depus zapada, dar stratul este mai mic sau a fost deja inlaturat de utilajele de deszapezire.
Mai drumuri nationale de interes turistic care strabat zone montane sunt foarte greu (sau chiar imposibil) de parcurs daca autovehiculele nu sunt echipate pentru circulatia in conditii de iarna:
• DN67C Novaci - Ranca;
• DN 13B Praid - Bucin - Gheorgheni;
• DN12C Gheorgheni - Lacu Rosu;
• DN12 Sfantu Gheorghe - Tusnad - Toplita;
• DN13A Praid - Miercurea Ciuc;
• DN7C(Transfagarasan) pe portiunile deschise circulatiei, catre Piscu Negru (judetul Arges) si Balea-Cascada (judetul Sibiu).
Ceata reduce vizibilitatea in judetul Neams, pe DN2(E85) si pe DN15D Piatra Neamt - Roman si in judetul Brasov, pe DN10 (zona Teliu), DN11 (Ha;rman spre Sfantu Gheorghe) si DN13, pe tronsonul Stupini - Feldioara - Rotbav (pana la intarea in Padurea Bogaii).