MEDIAFAX: Ultim omagiu pentru Sergiu Nicolaescu: Actori si prieteni isi iau ramas bun de la regizor la Cercul Militar National

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus, la ora 9.45, la Cercul Militar National din Bucuresti, unde prietenii, colaboratorii si toti cei interesati pot sa isi ia ramas bun de la cunoscutul regizor incepand cu ora 12.00.
Catalina Grama (Jojo), Ioan Carmazan, Mihai Malaimare, Sebastian Papaiani, Geo Saizescu si Petre Roman s-au numarat printre cei care i-au adus un ultim omagiu regizorului Sergiu Nicolaescu.
Jojo a ajuns la Cercul Militar National, unde este depus sicriul cu trupul neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu, vineri, la ora 12.00. Actrita a adus cu ea o coroana cu trandafiri.
Foarte indurerata, Jojo a spus ca Sergiu Nicolaescu a reprezentat "totul" pentru ea. Joi, in ziua in care Sergiu Nicolaescu a decedat, Jojo a declarat ca inimile noastre plang pentru ca Sergiu Nicolaescu, "un om unic, sufletul cinematografiei romanesti si unul dintre cei mai mari creatori si iubitori de arta", nu ne mai poate fi alaturi fizic.
Pe de alta parte, si regizorul Ioan Carmazan i-a adus un ultim omagiu, vineri, inainte de ora 12.00, lui Sergiu Nicolaescu, la Cercul Militar National.
"Am pierdut un om, un prieten. Nu-mi vine sa cred. Mi se pare un vis. In acelasi timp imi dau seama ca e realitate", a spus Ioan Carmazan. El a precizat ca, in memoria lui Sergiu Nicolaescu, vor ramane filmele sale, care constituie un "bun material de studiu si pentru studentii la cinematografie".
Totodata, Ioan Carmazan a mai dezvaluit ca a avut o intelegere cu Sergiu Nicolaescu. "Subliminal am avut intotdeauna cu el o intelegere ca, daca se intampla ceva si nu-si poate termina filmele, sa le continui eu. Nu s-a intamplat asa ceva", a spus Ioan Carmazan, referindu-se la faptul ca Sergiu Nicolaescu si-a finalizat toate filmele incepute.
Potrivit lui Carmazan, Sergiu Nicolaescu avea in plan un nou film, la al carui scenariu lucra. In ceea ce priveste un alt proiect al lui Sergiu Nicolaescu - documentarul despre Maria Tanase -, Ioan Carmazan a spus ca nu stie ce se va intampla cu filmul. "Exista un producator si un scenariu, insa proiectul nu a fost demarat", a explicat Carmazan.
Pe de alta parte, si actorul si regizorul Mihai Malaimare si-a luat ramas bun de la Sergiu Nicolaescu, vineri, la Cercul Militar National. "A fost un om extraordinar", a spus Mihai Malaimare. "Sunt teribil de nacajit ca exista inca oameni care il contesta intr-un mod abject. In Romania daca esti artist n-ai voie sa mori", a mai spus Malaimare.
Si Constantin Pivniceru, presedintele Uniunii Cineastilor din Romania, si-a luat ramas bun de la prietenul lui, Sergiu Nicolaescu.
"Il cunosc pe Sergiu Nicolaescu de multi ani. Pentru mine Sergiu Nicolaescu a insemnat insasi existenta mea, pentru ca de 50 de ani suntem amandoi profesionisti in cinematografie. Dupa mintea mea ar trebui sa ni-l amintim pe Sergiu Nicolaescu ca pe un mare patriot, pentru ca a folosit avantajele unei arte pentru a exprima sentimente profunde de dragoste de tara. Este un om dincolo de spectacol, dincolo de distractie. El s-a daruit pentru asta. Este un semn al umanitatii nostre si s-a daruit pentru asta. Am vorbit cu el in prima zi de Craciun, la spital, si l-am intrebat daca il doare. Mi-a spus: 'Ma doare ingrozitor', dupa care am alunecat catre cinematografie si Legea cinematografiei", a spus Constantin Pivniceru.