MAGAZIN: Noi marturii in cazul Rendlesham (Autor: DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Robert Hastings, de-a lungul ultimilor 42 de ani, a investigat un numar mare de incidente OZN legate de armamentul nuclear, la diferite baze militare din intreaga lume, incidente pe care le-am prezentat in repetate randuri si pe aceasta pagina. Hastings a intervievat, in acest sens, mai mult de 150 de militari veterani, care au descris incursiuni OZN la depozitele de arme nucleare, in primul rand la numeroasele zone de depozitare ale Air Force din SUA, intre care cele de la: Malmstrom, Loring, Wurtsmith, FE Warren, Kirtland si Fairchild, precum si la baza RAF Bentwaters in Anglia. Hastings a descris aceste cazuri in cartea sa: UFOs and Nukes Extraordinary Encounters at Nuclear Weapons Sites (OZN-uri si bombe, intalniri extraordinare la bazele cu arme nucleare), iar pe site-ul sau The UFO Chronicles exista, pe langa numeroase informatii in acest sens, si copii ale unor documente desecretizate privind astfel de incidente.
Hastings este de parere ca OZN-urile vazute in padurea Rendlesham au fost aparent interesate de armele nucleare aflate la baza militara RAF Bentwaters. Hastings a intervievat doi controlori de trafic aerian ai US Air Force, care au fost de serviciu acolo, in acel interval de timp. Martorii au declarat ca au urmarit un OZN pe radar si au vazut obiectul si cu ochiul liber. Unul dintre controlorii de zbor USAF, Ike Barker, i-a spus lui Hastings ca OZN-ul, care avea forma unei sfere de culoare portocalie si marimea unui avion de vanatoare-bombardier, a fost vazut prin geamul turnului de control, in acelasi moment in care el a fost observat si pe radar. Apoi, potrivit unor martori oculari pe care Hastings i-a intervievat, obiectul s-a indepartat rapid in directia ariei de depozitare a armelor (WSA), care continea bombe nucleare tactice; iar conform altor informatii obtinute de Hastings, OZN-ul a plutit in apropierea Ariei WSA, indreptand fascicule de tip laser catre instalatii.
Continuandu-si investigatiile, Robert Hastings a anuntat recent ca, in septembrie 2015, a intervievat si un fost politist de securitate (SP) Steven D. Wagner, care spunea nu doar ca descoperise atunci niste urme imprimate in sol ale presupusei aterizari a unui obiect in padure, poate chiar mai devreme decat cele raportate de fostul SP Jim Penniston pe 26 decembrie, dar a asistat, de asemenea, la manevrele unui obiect sferic, cu diametrul de vreo 60 de centimetri, deasupra mai multor aeronave A-10 parcate la baza Bentwaters, cu aproximativ sase luni inainte de incidentele din decembrie 1980. Wagner a spus ca, potrivit lui Ken Kern, care pe atunci era sergent SP, cazul a avut loc la 15 iunie 1980. Kern avusese obiceiul sa noteze pe niste cartele personale toate evenimentele neobisnuite care s-au petrecut la bazele militare gemene. Probabil - spune Wagner - incidentul nu fusese consemnat oficial de Controlul Central de Securitate, fiind luat in deradere.
In acea noapte, subofiterii Wagner si Charles M. Campbell fusesera repartizati la echipa Alpha 2, un vehicol de patrulare in Aria de Parcare pentru Alerta Tactica de la Bentwaters, zona destinata avioanelor A-10 Warthog. La echipa Alpha 1, care pazea poarta, era de serviciu Michael La Brucherie. In jurul orei 02,30-03,00, Wagner spune ca a iesit din vehiculul de patrulare si s-a dus spre partea laterala a cladirilor de intretinere pentru a se usura. In spatele cladirilor, pe toata lungimea lor, era un val de pamant. Printre copacii din spatele acestuia se observau niste lumini. Wagner s-a apropiat sa vada despre ce este vorba. El si-a chemat si camaradul de patrulare, care a venit imediat, si a anuntat si echipajul de interventie, care insa, din motive pe care martorul nu si le explica, a venit foarte tarziu, cand fenomenul deja disparuse.
(Va urma)