MAGAZIN : Autoritatile germane si OZN-urile (Autor : DAN D. FARCAS)
Timp de mai multe decenii, autoritatile din Germania au declarat, in mod repetat, ca guvernele si armata germana nu au avut niciodata vreun interes privind investigarea sau studierea obiectelor zburatoare neidentificate (OZN-uri) si nu s-au efectuat niciodata cercetari privind acest fenomen. De pilda, in 2008, Dr. Wolfgang Schauble, pe atunci ministrul federal german de interne, a reafirmat si el: Nu am cunostinta de nicio agentie, institutie sau corp oficial care se ocupa sau investigheaza observatiile de obiecte zburatoare necunoscute, asa-numitele OZN-uri. Mai mult, nu am niciun fel de cunostinte cu privire la vreun proiect in acest sens al unor oficiali.
In luna martie 2014 editorul unui blog german de stiri pe fenomene paranormale si stiinte de frontiera, Andreas Muller, a anuntat ca a reusit sa acceseze fisiere anterior secrete despre OZN-uri, compilate de agentia secreta germana pentru informatii externe BND (Bundesnachrichtendienst), cu documente care spun acum o poveste complet diferita.
Este vorba de un set de fisiere cu 67 de pagini, intitulat UFO. Dosarul contine : Observarea de obiecte zburatoare neidentificate de-a lungul zonelor de granita dintre Germania de Vest si Republica Democrata Germana (RDG) si Cehoslovacia (CSSR). Fisierele pot fi gasite in Arhivele Federale Germane (Bundesarchiv), cu sediul in orasul Koblenz. In mod automat, documentele din aceste arhive sunt secrete, conform legii, timp de 30 de ani. Dar daca cineva a cerut si a obtinut ca un anumit dosar sa fie facut public inainte de termenul prevazut, acel dosar va deveni accesibil si pentru alti solicitanti. Fisierul de care vorbim continea si alte informatii, privind fosta granita RFG-RDG, informatii care au fost desecretizate si, prin urmare, a devenit accesibil automat si un vast capitol despre OZN-uri, care poate fi deci vazut acum de oricine.

Obiect zburator

In mod evident, motivul crearii fisierelor, purtand numarul de cod B 206/1914 " BESTAND B 206 DES BUNDESNACHRICHTENDIENSTES, nu a fost ca agentia secreta BND ar fi fost interesata de obiectele zburatoare neidentificate, din cauza naturii lor exotice sau chiar posibil extraterestre, ci faptul ca in cursul Razboiului Rece se considera ca astfel de aparitii pot revela activitati dusmanoase sau actiuni de spionaj din partea statelor Pactului de la Varsovia si a trupelor sovietice stationate in RDG si Cehoslovacia. Desi exista cateva observatii care au fost raportate de catre civili, cele mai multe cazuri din dosar au fost raportate de catre membri ai unitatilor de paza si protectie a frontierei.
In timp ce, intr-adevar, majoritatea cazurilor descrise pot fi lamurite usor ca fiind drone sovietice, baloane-sonda etc., exista un mic numar de cazuri care desfid astfel de explicatii, nu numai din cauza naturii exotice a caracteristicilor observate, dar si deoarece investigatiile militare sustinute nu au reusit sa afle ce au fost aparitiile " cel putin asa cum sunt ele descrise in aceste fisiere.
(Va urma)