Moshemordechai.ro: Sfinte, sfinte, dar pe bani

Astia de la Patriarhie, administratori ai francizei "raiul si tamaia" pe teritoriul patriei, au decis sa le interzica preotilor sa mai oficieze slujbe in cimitirele private. Managerii Departamentului morti, coliva si cosciuge au decis ca nu pot garanta un sejur de calitate decat pentru turistii intru cele vesnice cazati in spatiile detinute de BOR, in regim all inclusive.
In orice business exista niste reguli, smecherii, chestii. La popi e chestia cu dogma. Nu ma pricep asa ca, de regula, nu-mi dau cu parerea. Am priceput ca daca te-a parasit Lenuta si ambetat de amor te-ai atarnat de streang, taica popa nu presteaza recital la innoroirea ta. Dogma, socoteli, ma rog pricep. Pe urma s-a stabilit ca daca decizi ca dupa ce o mierlesti sa faca din tine combustibil, iar nu e bine, ca BOR e de acord doar cu incalzirea pe baza de lemne si motorina, asa ca, din nou, poti sa-l chemi pe Michael Bolton sa-ti cante Ave Maria ( ca Ave Mitica inca nu s-a compus!), pen’ ca taica popa nu pune mana pe acordeon in crematoriu. Bun. Priceput si asta.
Acum, managementul BOR a stabilit ca daca vrei sa bucuri mesenii de la parastasul tau cu cantari popesti, atunci tre’ sa te ingrijesti si sa faci check in-ul in unul din spatiile de cazare detinute de BOR. De ce va opuneti, bre, privatizarii? Vreti sa va ia FMI-ul la ochi?
N-am a-mi da cu parerea in chestiunile legate de dogma, pentru bunul motiv ca nu ma pricep si nu e treaba mea. Dar aici smecheria pute a bisnitareala golaneasca si atat. Iar aia de la BOR pot face bine sa afle ca privatizarea e misto, iar concurenta e mama capitalismului. Adica ar putea primi informatia ca nu sunt ei singura reprezentanta a lui Dumnezeu pe pamant. Iar dupa ce ma ia dracu’ e treaba mea cum reciclez hoitul pe care nu-l mai folosesc. Pot sa-l bag la viermi, sa-l fac praf de tras pe nara sau sa hranesc o familie de canibali vreme de o saptamana. E doar treaba mea. Si pana la urma canibalii aia pot decide si singuri daca vor barbecue cu aroma de tamaie sau prefera cu cimbru si rozmarin.