Realitatea.net informeaza: Sute de animale gasite pe un camp de langa lacul Brates din Galati. Directia Sanitar-Veterinara a fost anuntata ca mai multe cadavre de animale sunt aruncate la marginea lacului.
In plin scandal al carnii de cal, la marginea Galatiului exista un adevarat focar de infectie, reprezentat de mii de carcase de cai, vite si oi. Locul se afla la numai cateva sute de metri de plaja unde galatenii vin sa se distreze vara, dar si la o distanta relativ mica de complexul rezidential aflat la marginea orasului.
Copite, capete, sute de oase de cal toate gasite pe un camp de langa lacul Brates. Directia Sanitar-Veterinara a fost anuntata si urmeaza sa ajunga la fata locului.
Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare Galati au fost sesizati, marti, ca mai multe cadavre si resturi de animale sunt aruncate pe un teren aflat in apropierea lacului Brates, conducerea institutiei afirmand ca la fata locului a fost trimisa o echipa.
Potrivit sursei citate, la fata locului au fost trimisi reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, ai Politiei Locale si ai Primariei Galati.
"Nu avem informatii ca ar fi vorba despre carne de cal si nu stim exact nici cantitatea de lesuri si resturi de animale care le afla acolo. Vom comunica aceste informatii imediat ce le vom avea", a declarat Stefan Vasile.