B365 : Se introduce sens unic pe bulevardele Capitalei

Primaria Capitalei vrea sa reorganizeze circulatia rutiera din centrul Bucurestiului prin introducerea unor noi sensuri unice, interzicerea virajului la stanga si benzi speciale pentru mijloacele de transport in comun. Conform planului municipalitatii, pe mai multe bulevarde mari din Capitala vor fi introduse sensuri unice. Printre acestea se numara Calea Floreasca, Bd. Barbu Vacarescu, Calea Dorobanti sau Bd. Pache Protopopescu.
Directia de Transporturi din cadrul Primariei Capitalei a realizat, miercuri, o prima prezentare a proiectului de reorganizare a circulatiei din Bucuresti in cadrul Comisiei de Urbanism. Potrivit acestuia, pe mai multe bulevarde si strazi din Capitala se va circula in viitor pe sens unic. Scopul este acela de a se evita formarea ambuteiajelor in anumite zone din Bucuresti.
Unde se introduce sens unic
Astfel, pe Calea Floreasca se va introduce sens unic pe directia intersectia cu Stefan cel Mare - zona de Nord a Capitalei, pana la intersectia cu strada Glinka. Pe portiunea cuprinsa intre strada Glinka si intersectia cu Sos. Pipera va fi de asemenea sens unic, numai ca pe cealalta directie, adica Nord-Sud. Strada Glinka va deveni si ea artera cu sens unic, pe directia Calea Floreasca - Barbu Vacarescu.
Pe Calea Floreasca va fi permisa circulatia in ambele sensuri doar pentru mijloacele de transport in comun, taxiuri si masinile de interventie 112. "Vor fi trei benzi cu sens unic destinate tuturor autovehiculelor si o banda pe sens invers destinata strict autobuzelor, taxiurilor si mijloacelor de interventie", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, seful Directiei de Transporturi din cadrul Primariei Capitalei.
Bulevardul Barbu Vacarescu va deveni si el unul cu sens unic. Astfel, de la intersectia cu Bd. Lacul Tei, circulatia se va desfasura in sens unic pe directia spre Nord, pana la intersectia cu Sos. Pipera. Tot pe Bd. Vacarescu va fi modificata si linia de tramvai. "Vrem sa mutam linia de tramvai de pe mijlocul strazii, pe margine. Astfel, ambele linii de tramvai vor fi mutate langa trotuar. Va fi realizat si un peron inverzit", a explicat directorul Ion Dedu.
Tot pe sens unic se va circula si pe Bd. Lacul Tei. Mai exact, pe toata lungimea bulevardului va fi introdus sens unic pe directia intersectia cu Doamna Ghica - Barbu Vacarescu.
Schimbari se vor produce si in centrul orasului. Astfel, Calea Dorobantilorva deveni strada cu sens unic. Noile modificari vor fi implementate insa doar pe o portiune a arterei. Astfel, pe segmentul cuprins intre Sos. Stefan cel Mare si Piata Al. Lahovary se va circula pe sens unic pe directia catre Piata Romana.
"La Calea Dorobanti trebuie vazut ce se intampla cu mijloacele de transport in comun. Daca va fi sens unic si traseul RATB va trebui modificat si atunci trebuie sa fim foarte atenti", a spus presedintele Comisiei de Urbanism, Sorin Gabrea.
Si pe Bd. Pache Protopopescu si Sos. Iancului se va introduce sens unic. Este vorba mai exact de segmentul cuprins intre Piata Pache Protopopescu si intersectia cu Soseaua Pantelimon. Pe aceasta portiune se va circula doar pe sensul dintre Piata Protopopescu catre Sos. Pantelimon.
Circulatia va fi modificata si bd. Ferdinand. Astfel, de la intersectia cu Sos. Mihai Bravu pana la Piata Pache Protopopescu se va circula pe un singur sens, cel descris mai sus. Tot pe un singur sens se va circula si pe Sos Pantelimon (incepand cu intersectia cu Bd. Iancului), apoi pe strada Ritmului si se continua cu sens unic pe Bd. Ferdinand. Sensul de circulatie admis este dinspre Sos. Pantelimon catre Bd. Ferdinand.
Noul plan de reorganizare a circulatiei din Capitala este deocamdata in faza de proiect si cuprinde mai multe zone din Capitala. Deocamdata s-au finalizat solutiile doar pentru o parte dintre zonele cuprinse in proiect. Documentul va mai fi discutat in Comisia de Urbanism si in saptamnile urmatoare.