www.adevarul.ro informeaza: Ceaiul, foarte potrivit pentru vremea rea si friguroasa, dar nu la fel de bine savurat fierbinte pe canicula, are foarte multe beneficii pentru sanatate. Pentru britanici, cel putin, este raspunsul la orice problema: te calmeaza dupa o zi de munca, iti ia durerea cu mana si chiar iti intensifica procesele gandirii.
Ceaiurile, inclusiv cele negre, verzi sau rosii, se folosesc pentru a imbunatati sanatatea organismului si pentru a intineri pielea. Sunt bogate in antioxidanti si au proprietati anti-imbatranire si anti-inflamatorii.
"Huffington Post" a facut o lista cu noua beneficii uimitoare ale ceaiurilor.
1. Da luciu parului

Daca te clatesti cu ceai negru sau verde, parul tau va arata minunat. Tine timp de 15 minute un pliculet de ceai in apa fierbinte si lasa la racit timp de cateva ore (sau chiar peste noapte). Toarna ceaiul peste parul proaspat spalat si lasa-l 10 minute. Clateste si apoi, vei vedea cum parul a capatat o stralucire sanatoasa.

2. Alina arsurile solare

Ai stat prea mult la plaja si ti-ai ars pielea? Compresele reci din pliculete de ceai pot alina durerea si reduce roseata pielii. E de preferat pliculetul de ceai negru (deja folosit si lasat la răcit).

3. Vindeca muscaturile de insecte

Pentru a reduce roseata si umflătura unei muscaturi de tantar, pune un pliculet de ceai de musetel folosit (si racit) direct pe "buba".

4. Te scapa de cearcane si de ochii umflati


Un alt motiv sa nu arunci pliculetul de ceai folosit (din nou, cel negru este cel mai bun) este ca il poti transforma im tratament cosmetic. Cafeina din ceai ajuta la micsorarea vaselor de sange de sub piele si elimina cearcanele.

5. Te scapa de mirosul picioarelor


Daca picioarele tale au un miros specific (si nu foarte placut), inmoaie-le intr-o solutie de ceai. Acidul tanic din ceai este antibacterial, asa ca va impiedica picioarele sa transpire si sa miroasa.

6. Hidrateaza si tonifiaza tenul

De data asta avem nevoie de ceai verde. Foloseste un tub vechi cu pulverizator (te poti folosi si de un disculet demachiant) si da-ti pe fata de doua ori pe zi. Vei undeparta impuritatile, porii se vor micsora si vei capata o strălucire tinereasca.

7. Calmeaza pielea dupa barbierit


Daca folosesti lama pe picioare, ceaiul este raspunsul pentru a scapa de mancarime si de iritatia de după. Un pliculet de ceai negru, deja folosit si racit, face minuni.

8. Intensifică culoarea parului

Daca vrei o alternativa la chimicalele din vopseaua de par, incearca sa-ti intensifici culoarea cu ceai. Ceaiul pateaza, deci adauga culoare si luminozitate parului blond sau negru. Pentru blond se recomandă ceaiul de musetel si pentru negru sau saten, bineinteles, ceaiul negru.

9. Ajuta la bronzat

La fel ca la par, proprietatile de patare ale ceaiului ajuta la intensificarea bronzului. Inmoaie un burete in ceai negru si da-ti pe corp sau chiar pregateste-ti o baie de ceai si pielea ta bronzata va arăta minunat (ai grija, insa, ca pateaza si cada).