Radu Tudor: Dosarul Fuia, manevra DNA pe filiera Basescu

Stelian Fuia, fost ministru al agriculturii in guvernul MRUngureanu, este acuzat de catre DNA de abuz in serviciu, alaturi de sotia si cumnata sa.
Informatia vine exact in ziua in care parlamentarii s-au reunit pentru prima sedinta a comisiei Nana, cea care ancheteaza modul in care familia Basescu a intrat in posesia a 300 de hectare in comuna Nana din judetul Calarasi. In aceasta speta, Stelian Fuia pare ca a fost implicat serios, potrivit unor informatii preliminare ale corpului de control al primului ministru. Alaturi de Fuia este implicat si consilierul prezidential Adrian Radulescu.
Pentru ca nu sunt obisnuit sa cred in coincidente, as favoriza pentru moment varianta unei manevre a DNA, institutie aflata in buzunarul lui Traian Basescu. Nu merg pe ideea ca ancheta este una corecta. Ipoteza mea este ca DNA, in colaborare cu Traian Basescu, a deschis acest dosar de ochii lumii. Miza ? Fuia, elementul cheie in povestea terenurilor familiei Basescu de la Nana, sa nu mai poata fi chestionat si anchetat de catre Parlament sau de alta institutie a statului, care (Doamne fereste...) ar putea sa nu fie sub controlul lui Basescu. Nu cred ca institutia profund basista numita DNA a fost lovita brusc de fenomenul inamovibilitatii. De aceea favorizez varianta unui dosar bine controlat si aranjat.
A fost o ampla dezbatere in lunile noiembrie si decembrie in care, printre alte lucruri importante, s-a mentionat si faptul ca acea comisie parlamentara de ancheta n-ar putea sa intervina in cazul in care procurorii s-ar autosesiza. Pentru ca, nu-i asa, exista acel slogan propagandistic mizerabil cu "amestecul politicului in treburile justitiei".
Si uite asa, exact in ziua debutului anchetei comisiei parlamentare, Basescu isi pune la adapost principalul pion in afacerea sa exploziva cu terenuri de peste un milion de euro. Peste 1-2-3-4 ani, DNA, obosit de atita ancheta, va da o rezolutie oarecare pe acest dosar, timp in care Fuia va fi bine mersi alaturi de Basescu.
Sa dea Dumnezeu sa ma insel eu si sa fie omul lui Basescu anchetat pe bune pentru coruptie chiar de institutia de casa a patronului spiritual si material.