Doua autoutilitare furate, un IVECO DAILY si un FIAT DUCATO in valoare totala de 50.000 de euro, au fost confiscate marti seara de politistii de frontiera mehedinteni in cooperare cu ofiterii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si cu sprijinul atasatului de afaceri interne roman din Franta, dupa ce acestea au fost semnalate ca fiind furate.
"In cadrul unei actiuni informativ-operative pe linia combaterii traficului international de autoturisme furate, in dupa-amiaza zilei de 24.08.2010, la ora 17.30, politistii de frontiera din cadrul Biroului de Combaterea a Infractionalitatii Transfrontaliere si ai Detasamentului de Sprijin Operativ apartinand Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti, cu sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, i-au oprit pentru control la intrarea in localitatea Turnu Severin pe soferii a doua autoturisme semnalate ca fiind furate de la o societate comerciala din Franta. La controlul documentelor, conducatorii acestora, Dorel R., de 35 de ani, si Dan R., de 32 de ani, ambii din localitatea Vanjulet, judetul Mehedinti, nu au putut prezenta politistilor de frontiera nici o procura sau document care sa ateste faptul ca sunt proprietari sau au dreptul sa foloseasca autoutilitarele", a declarat Valeriu Pera, purtator de cuvant al IJPF Mehedinti.
In urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii de frontiera mehedinteni au stabilit ca cei doi frati, prin folosirea de acte de identitate intocmite in fals, au incheiat contracte de inchiriere pentru cele doua autovehicule care apartineau unei firme comerciale din localitate Virychatillon - Franta, si le-au introdus in Romania cu intentia sa le comercializeze pe raza judetului Mehedinti. Autoutilitarele au fost furate din Franta in urma cu doua saptamani.
Politistii au intocmit dosar penal pe numele celor doi frati pentru comiterea infractiunii de inselaciune. Autovehiculele au fost indisponibilizate la sediul Politiei de Frontiera Mehedinti, urmand ca la definitivarea cercetarilor sa fie inapoiate societatii comerciale franceze. Numarul autovehiculelor confiscate de politistii de frontiera mehedinteni de la inceputul anului a ajuns la zece, iar valoarea totala a acestora se ridica la 300.000 de euro.