Jurnalul National: Aurelia Ion, studenta moarta in accidentul aviatic din Apuseni, va fi inmormantata cu onoruri militare

Aurelia Ion, studenta in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti, care si-a pierdut viata in accidentul aviatic din Cluj, va fi inaintata la gradul de locotenent si va fi inmormantata cu onoruri militare.
"Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a dispus avansarea post-mortem a sublocotenentului Aurelia Ion la gradul de locotenent. Totodata, ministrul Dusa a dispus ca Aurelia Ion sa fie inmormantata cu onoruri militare", informeaza MApN intr-un comunicat.
Aurelia Ion, in varsta de 23 de ani, era medic rezident in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti si efectua un stagiu de pregatire la Spitalul Fundeni.
De-a lungul studiilor, tanara s-a implicat voluntar in numeroase activitati medicale.
Doua persoane - pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion, medic rezident - au decedat si cinci au fost ranite dupa ce aeronava de tip BN 2 in care se aflau s-a prabusit intr-o zona impadurita din Apuseni, in zona Varfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele sapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului si cinci medici, se deplasau la Oradea pentru o operatie de prelevare de organe pentru transplant.