Damian Draghici: Fac apel la fortele moderate sa faca front comun impotriva extremistilor gen Le Pen si Farage

Senatorul UNPR Damian Draghici, ales europarlamentar pe lista PSD-UNPR-PC, condamna agresiunea produsa in Franta asupra unui adolescent roman de etnie roma si face apel la fortele politice moderate de stanga sau de dreapta din statele UE sa faca front comun impotriva "cancerului extremist" reprezentat Marine Le Pen si Nigel Farage.
"Agresiunea impotriva unui copil de etnie roma pentru o vina reala sau inchipuita este rezultatul incitarilor provocate de extremistii francezi care au devenit astazi atat de vocali si periculosi pentru intreaga Europa. Vinovatul moral pentru desfigurarea acestui copil este Marine Le Pen si discursul sau incarcat de ura. Lipsa de umanitate a acestor oameni trebuie condamnata dur prin solidarizarea celor buni", afirma Damian Draghici intr-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Senatorul UNPR saluta in context mesajele presedintelui si premierului francez si isi exprima asteptarea cu privire la "o ancheta riguroasa a acestei infractiuni violente".
"De asemenea, fac apel la toate fortele politice moderate, de stanga sau de dreapta din Europa, sa faca front comun impotriva cancerului extremist reprezentat de Marine Le Pen si Nigel Farage. Ma voi implica activ si personal in construirea unui asemenea front care sa-i izoleze total pe toti extremistii care fac apologia urii", mai afirma Damian Draghici.
Violentele comise asupra unui tanar adolescent roman vineri in localitatea Pierrefitte-sur-Seine din Franta sunt condamnate cu cea mai mare fermitate de autoritatile franceze de la cel mai inalt nivel, precizeaza Ambasada Frantei intr-un comunicat de presa remis marti AGERPRES.
De asemenea, Ambasada Frantei precizeaza ca sub autoritatea Procurorului din Bobigny a fost deschisa o ancheta judiciara care a fost repartizata Politiei Judiciare din departamentul Seine Saint-Denis.
Un adolescent rom se afla in coma intr-un spital din Paris dupa ce a fost batut de 12 persoane care il suspectau ca este autorul unui furt dintr-o locuinta, a relatat marti AFP.

Sursa: Agerpres