Senatorul Sorin - Constantin Lazar a sustinut o DECLARATIE POLITICA intitulata "Ziua Justitiei Sociale", pe care o puteti citi in continuare.

Justitia sociala este un principiu fundamental pentru coexistenta pasnica si prospera intre natiuni. Cu totii promovam justitia sociala atunci cand eliminam barierele legate de sex, varsta, rasa, etnie, religie, cultura sau dizabilitate.
Prima Zi Mondiala a Justitiei Sociale a fost proclamata pe 20 februarie 2007 de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite. Ziua este menita sa reliefeze importanta justitiei sociale ca imperativ etic dupa care ar trebui sa ne ghidam cu totii activitatile.
Pentru Natiunile Unite, justitia sociala reprezinta esenta misiunii de promovare internationala a dezvoltarii si a demnitatii umane.
Adoptarea, in 2008, a Declaratiei asupra Justitiei Sociale pentru o Globalizare Corecta de catre Organizatia Internationala a Muncii este doar un exemplu al angajamentului Natiunilor Unite referitor de justitia sociala. Aceasta pune accent pe garantarea unui trai decent prin munca, protectie sociala si dialog social pentru toti.
Din pacate, justitia sociala ramane un vis frumos pentru un numar foarte mare de tari. Saracia extrema, foametea, discriminarea si negarea drepturilor omului continua sa afecteze peisajul moral.
Stabilitatea globala si prosperitatea depind de garantarea unor nivele acceptabile de trai si de instituirea concreta a egalitatii de sanse. Absenta justitiei sociale ar trebui sa fie un afront pentru noi toti.
Cu ocazia aniversarii de pe 20 februarie, peste cateva zile, a principiilor justitiei sociale, sa ne innoim angajamentul ferm fata de principiile acesteia si fata de cautarea unor strategii si politici care sa o faca posibila.