Tolo este o statiune micuta si cocheta din Grecia. Este formata dintr-o portiune mai veche, mai pitoreasca si mai animata si din portiunea noua, moderna, cu hoteluri mai mari, insa este mai putin animata.


Cum ajungi in Tolo

Agentia de turism Hello Holidays (Adresa: Piata Romana,nr 9, sc E, et I, ap 2, Bucuresti - interfon 2 Telefon: 0213165367/69/71 0731.570.033) organizeaza sejururi cu autocarul in Tolo, Grecia, la preturi accesibile.


Peloponez
Tolo - curtea unei vile aflate pe plaja

Este un orasel specific Greciei continentale, cu taverne, magazine de tot soiul si doua sau trei supermarket-uri (intre ghilimele, deoarece nu sunt supermarket-urile pe care le stim din Romania).

Peloponez - Tolo - la cumparaturi

Are o strada principala, aflata la 20 de metri de mare si multe stradute in panta, cu inclinare foarte mare (peste 15 grade; se urca numai in treapta intai de viteza) care vin perpendicular pe aceasta strada principala. Sunt foarte multi greci, germani, englezi si unguri.


Distractii in Tolo

Nu exista distractie de genul discotecilor sau a parcurilor de distractii. Exista insa cluburi destule, Gorillaz fiind cel mai renumit.



Peloponez - Tolo (partea moderna a statiunii)


Gasiti si magazine cu haine, bijuterii sau suveniruri. Paradoxal, nu am vazut magazin de pielarie si blanuri, asa cum am vazut in Paralia Katerini sau Nei Pori.
Pe la mijlocul acestei strazi principale veti vedea un chiosc de ziare unde vinde o romanca, care va poate furniza informatii detaliate referitoare la statiune.

Peloponez - Tolo - Hotelul Tolo

Exista doua agentii de turism, cu trei tipuri de croaziere: prima, de 35 euro de persoana, se refera la inconjurarea celor trei insule, cu baie pe plaje diferite si o oprire la Nafplio, prima capitala a Greciei moderne.
A doua croaziera este numai la Nafplio si are preturi diferite, intre 20-25-30 euro, deoarece este organizata in diverse zile iar una chiar noaptea (Nafplio Everyday, Nafplio by Sunday, Nafplio by Night).
A treia se organizeaza la Monemvasia, cu conditia sa se adune cati mai multi turisti si este si cea mai scumpa, 100 de euro de persoana.
Mancarea de la taverne este cea clasica, greceasca, predominand pestele, caracatita si calamarul.

Peloponez - Tolo pensiunea Arcadia

Gasiti si musaca dar si gyros, intre 2 euro (unul) si 7 euro (portia). Preturile au ramas neschimbate ca acum 1-2 ani, un fel de mancare costa intre 4 - 12 euro, depinde de ce alegeti (caracatita si calamarii sunt mancarurile cele mai scumpe). Tzatziki-ul este la 1,5 euro.
Berea (Mythos si Heineken) oscileaza intre 1,5 euro si 3 euro. Vinul costa 4 euro la 0,5 litri (varsat, la restaurant). De asemenea, gasiti si vin rosu imbuteliat, la 2 euro sticla de 1,5 litri.



Peloponez - Tolo (alta pensiune)

Pe drumurile spre obiectivele istorice gasiti diversi localnici care vand vin, miere, portocale, pepeni rosii sau galbeni si ulei de masline la sticle de 5 litri (15-20 euro).