Senatorul Haralambie Vochitoiu a sustinut o declaratie politica intitulata ,,Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020, un program ce ajuta peste 2,5 milioane persoane sarace cu fonduri europene in valoare de 442,5 milioane euro si o contributie de 78 milioane euro de la bugetul de stat", pe care o puteti citi in continuare.
Felicit de la tribuna Senatului Romaniei pe Ministrul Fondurilor Europene - Eugen Teodorovici si intreaga sa echipa ce va implementa Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020.
Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, este programul operational care sprijina distribuirea de alimente si asistenta materiala de baza pentru persoanele cele mai defavorizate, la care se face referire in art. 2(5) din Regulamentul (UE) nr. 223/2014 al Parlamentului European si al Consiliului din 11 martie 2014 privind Fondul European de Ajutor Destinat celor mai Defavorizate Persoane.
Alimentele reprezinta una dintre formele cele mai importante de sprijin pentru oamenii foarte saraci.
Scopul Programului este de a spori securitatea alimentara a celor mai dezavantajate persoane, de a asigura o sursa stabila de alimente pentru populatia tinta si de a contribui la incluziunea sociala a acestora.
Raportul Crucii Rosii "Gandeste diferit - Impactul umanitar al crizei economice in Europa" emis in 2014 mentioneaza ca: "Un procent substantial de Societati Nationale au raportat un numar tot mai mare de persoane ce traiesc sub pragul saraciei si au nevoie de asistenta, de asemenea o crestere in intensitate a saraciei insemnand ca cei saraci sunt acum si mai saraci precum si un decalaj tot mai mare intre bogati si saraci".
Pentru toate aceste persoane nici un efort nu este prea mare, de aceea le doresc mult succes celor de la Ministerul Fondurilor Europene in implementarea acestui proiect si sa faca tot ce este posibil necesar ca persoanele dezavantajate sa beneficieze de aceste fonduri inca din acest an.