www.romaniatv.ro informeaza: Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie hotarasc care instanta este competenta se judece dosarul lui Adrian Minune. Potrivit Romania TV, ei vor decide daca acest caz va merge in atentia judecatorilor de Curtea de Apel Bucuresti sau daca el se va intoarce la Tribunalul din Capitala.
Adrian Minune se afla in razboi pe avere cu Agentia Nationala de Integritate. ANI il acuza pe manelist ca nu a trecut in declaratia de avere 100.000 de euro, pe vremea cand era consilier la Stefanesti.
Manelistul a intrat in vizorul ANI in 2010, cand inspectorii au descoperit ca manelistul, pe atunci consilier in comuna Stefanestii de Jos, nu poate sa justifice 104.000 de euro. Atunci au mai descoperit ca in noiembrie 2005, Adi Minune a facut mai multe tranzactii dubioase in valoare de aproximativ 800.000 de euro, cel mai probabil bani castigati din muzica, pentru care nu a platit impozite.
ANI l-a iertat pe Adi Minune si a scapat cu o amenda de 1000 de lei, insa asta nu inseamna ca a scapat de probleme. Dosarul acestuia a ajuns acum la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar daca nu va reusi sa demonstreze ca si-a platit impozitele, manelistul risca sa ramana fara o buna parte din avere si poate sa ajunga chiar la puscarie.
De asemenea, Adrian Minune a intrat in vizorul anchetatorilor de la Combaterea Terorismului! Conturile manelistului au fost verificate de oamenii legii dupa ce Agentia Nationala de Integritate a sesizat ca Adrian Minune a facut tranzactii suspecte de aproape 1 milion de euro.
Suma nu poate fi justificata de manelist, iar anchetatorii iau in calcul chiar si ipoteza ca banii sa fi fost folositi pentru finantarea unor grupari teroriste.
Avocatii si contabilii lui Adrian Minune au prezentat anchetatorilor mai multe documente financiare care sa justifice tranzactiile efectuate de manelist.