AGERPRES: Accidentul de autocar din regiunea Campania, soldat cu 38 de morti, in atentia presei italiene

Corespondentul AGERPRES, Dana Enulescu, transmite: Gravul accident de autocar, care a provocat duminica seara 38 de victime si ranirea a zece persoane, in apropiere de Avellino, langa Napoli, in regiunea Campania din sudul Italiei, se afla luni in atentia principalelor publicatii din Peninsula.
Cotidianul La Repubblica de la Roma scrie ca este vorba despre unul dintre cele mai grave accidente rutiere inregistrate in Italia si in intreaga Europa in ultimii ani, ultimul avand loc in martie 2012 in Elvetia, unde au murit 28 de persoane, printre care 22 de copii.
Accidentul a avut loc duminica seara, pe un viaduct de pe autostrada A16 Napoli-Bari, in zona Monteforte Irpino, in provincia Avellino, la circa 50 de kilometri est de orasul Napoli.
Cotidianul Corriere della Sera din Milano releva ca, in cursul noptii de duminica spre luni, 38 de corpuri au fost recuperate din epava autobuzului care practic a efectuat "un zbor" de circa 30 de metri, peste un pod de pe autostrada. Zece persoane au fost grav ranite si transportate la un spital din localitatea Avellino. Printre persoanele grav ranite se numara sase femei si trei copii. Numai 11 pasageri au supravietuit.
Cotidianul Il Mattino din Napoli scrie ca autocarul transporta circa 50 de pasageri, toti originari din provincia Napoli, care se intorceau dintr-un pelerinaj de trei zile la Pietrelcina /in provincia Benevento/, localitatea natala a lui Padre Pio, un preot italian canonizat in 2002, venerat in sudul Italiei.
Publicatia La Stampa din Torino scrie ca autocarul care ii transporta pe pelerini a cazut de pe un pod, dupa ce a lovit mai multe masini /peste zece/, iar in accident au murit 38 de persoane, inclusiv soferul. Potrivit publicatiei mentionate, 36 de corpuri au fost extrase din epava autocarului, care s-a rupt in doua, iar alte doua persoane, grav ranite, au decedat in cursul noptii, dupa ce au fost transportate la un spital din Avellino. Corpurile persoanelor decedate au fost transportate in sala de gimnastica a unei scoli din localitatea Monteforte Irpino, unde au inceput sa soseasca rudele si prietenii victimelor.
Cotidianul Il Messaggero de la Roma subliniaza faptul ca autostrada Napoli-Bari a fost inchisa circulatiei din cauza acestui accident. Potrivit martorilor oculari, autocarul ar fi avut probleme la frana. Una dintre pasagere a declarat insa ca accidentul ar fi putut fi provocat de explozia unei anvelope.
Cotidianul de stanga Il Fatto Quotidiano de la Roma releva ca echipele de salvare, care au intervenit la locul accidentului in cursul noptii, au declarat ca autobuzul a lovit zece masini inainte de a cadea de pe pod si ca unii dintre pasageri ar fi fost aruncati in afara in timpul caderii vehiculului. Multe dintre persoanele ranite sunt in stare grava, deci este posibil ca bilantul victimelor sa creasca. O persoana este data disparuta si continua sa fie cautata de pompieri, la locul accidentului, potrivit publicatiei mentionate.
Agentia italiana de presa, ANSA, anunta ca premierul Enrico Letta, aflat in vizita oficiala la Atena, a anulat luni dimineata o vizita privata in centrul orasului, in semn de respect si de doliu pentru victimele accidentului din regiunea Campania.