Cautare

502 de rezultate pentru "valea" (3.48 secunde)
Scene de groaza In seara de 13 iunie 1990, grupuri numeroase de mineri din Valea Jiului au venit in Bucuresti, pentru "a restabili ordinea in Capitala", dupa ce fusesera incendiate si devastate sediile Politiei, Ministerului de Interne si Televiziunii Romane.
Eu nu sint Gheorghe Ascroafei din Valea Porcului sa faca asa ceva cu mine. N-au decit sa ia decizia, sa faca ce vor, vom vedea ce se intimpla ", a afirmat presedintele CJ.
CFR Calatori anunta ca, incepand cu 20 iulie, pentru preluarea traficului sporit de calatori inregistrat la sfarsit de saptamana pe Valea Prahovei, se va introduce in circulatie, numai in zilele de duminica, trenul rapid 11908, pe relatia Brasov-Bucuresti Nord.
In spirit de solidaritate, au sosit , mai ales a doua zi, in sprijinul populatiei Capitalei, grupuri de cetateni din judete vecine, precum si grupuri de mineri din 5 bazine carbonifere (nu doar din Valea Jiului).
Ministrul Boagiu a anuntat ca intreaga Autostrada A2 va fi gata in iunie 2012. Pana atunci, in luna septembrie este programata sa fie inaugurata o alta portiune, Murfatlar - Valea Dacilor.
In luna septembrie ar urma sa aiba loc o alta inagurare, aceea a portiunii Murfatlar - Valea Dacilor. Intreaga Autostrada Bucuresti - Constanta ar urma sa fie finalizata in iunie 2012.
Va aduc aminte nu doar de Madrid si de comunitatile de romani plecati la munca in Occident, dar mai ales de Valea Timocului, Republica Moldova, romanii din Ungaria si din Ucraina.
Dupa a treia fantana nereusita, Gheorghe David s-a apucat sa sape el insusi si astfel a inceput istoria unei meserii care avea sa-l faca vestit pe toata Valea Argesului.
Referinta publica la un comentariu facut unui prieten cand discutam despre situatia din Valea Jiului era pur contextuala si nu avea nicio legatura cu dreptul la proprietate asa cum s-a interpretat.
Fostul presedinte al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului si deputat in Parlamentul Romaniei, Vasile Ioan Savu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care au stabilit ca a folosit in interes propriu banii minerilor.
In Dolj vor ajunge aproximativ 18 miliarde, pentru cateva scoli cu probleme, care au nevoie de reparatii capitale, reabilitare si consolidare - Colegiul National 'Carol I', Grupul Scolar Transporturi Auto Craiova, Grupul Scolar 'Stefan Milcu' - Calafat, Scoala cu clasele I-VIII - Valea Lungului, Breasta, Scoala cu clasele I-VIII - Urzicuta", a precizat Hardau.
Primaria orasului Aninoasa, din Valea Jiului, este la un pas de a intra in faliment din cauza datoriilor de ordinul zecilor de miliarde de lei pe care le-a acumulat catre diversi furnizori de servicii.
In perioada anilor '77, preocuparile mele erau altele atunci, conducerea Institutului de Criminalistica m-a implicat in ceea ce se numeste interventia post-trauma, psiho-trauma asupra apartinatorilor, membrilor familiilor acelora care mai izbuteau sa existe dupa catastrofele miniere din Valea Jiului, Lupeni, Petrosani.
In timp ce astepta in masina sa, dintr-o data, prin ceata diminetii, atentia lui a fost atrasa de o stralucire galbena care venea din valea aflata sub el.
Asa cum scrie Adrian Patrut, in ziua de sambata, 20 iulie 1968, o zi calduroasa de vara, Alexandru Sift si sotia sa, Viorica, se aflau, in jurul orei 11:00, in una dintre excursiile lor obisnuite, intr-o zona preferata, Valea Bongarului din Padurea Hoia-Baciu.
Martorul numit Ioan F., care a solicitat sa nu-i fie dezvaluita identitatea, era, in vara anului 1995, soldat in termen intr-o unitate militara insarcinata cu paza unui depozit de munitie pe valea raului Teleajen.
Si-a lasat motocicleta unde se termina carosabilul si s-a angajat pe poteca ce urca pe Valea Berii, inaintand catre Fantana lui Ioan, unde isi are izvorul raul Teleajen.
Tot Gabriel Tudor a gasit un plai al ielelor si in satul Valea Popii (jud. Arges, la 120 km nord-vest de Bucuresti).
Fostul lider al minerilor a recunoscut insa ca el a sunat la Guvern si a spus despre situatia creata in Valea Jiului.
80 de ani de cerectari arheologice, Gospodaria taraneasca din valea Dunarii, Grigore Patrichi Smulti. Scurt istoric al Muzeului Dunarii de Jos Calarasi Muzeul din Calarasi a luat fiinta in 1950 (pe baza HCM nr.
google-analytics.com