Cautare

221 de rezultate pentru "sesizare" (2.69 secunde)
- Asadar, CCR a admis o sesizare privind conflictul juridic de natura constitutionala dintre puterea legisaltiva si puterea judecatoreasca, stabilind ca DNA nu avea dreptul sa ancheteze modul in care se elaboreaza un act normativ.
Prima sesizare a fost inregistrata in ziua de 30 ianuarie, la ora 17.41.
Reprezentantii BEJ Constanta au primit o sesizare prin care locuitorii Dobromir Vale sunt trecuti pe alte liste si au fost nevoiti sa strabata drumul pana in satul invecinat sa voteze.
Prezentul articol poate fi considerat ca o sesizare. Pretinderea sau, mai grav, impunerea de catre functionarii de stat a platii unor sume de bani catre firme private sub acoperirea unei "sponsorizari” suna limpede a abuz.
"Legea nu prevede sanctiuni in astfel de cazuri, dar daca exista o sesizare se poate declansa controlul averii. Consilierii risca sa intre sub incidenta controlului averii ", declara Nicolai Colesniuc, secretarul general al judetului.
APD, al carei presedinte este Cristian Parvulescu, a anuntat ieri ca a depus la Biroul Electoral Central (BEC) o sesizare referitoare la incalcarea legii si Constitutiei de catre presedintele Iliescu si UN PSD+PUR.
In cercetari la Politie Pana la analizarea acestei plangeri, membrii BEC au decis ieri sa transmita Politiei o alta sesizare a Uniunii Nationale PSD+PUR, semnata tot de Cozmanca, prin care se reclama faptul ca in cateva cotidiene centrale au fost publicate materiale electorale negative si calomnioase la adresa lui Mircea Geoana.
Potrivit lui Ghergut, solicitarea de anulare a alegerilor prezidentiale a fost respinsa deoarece a fost gresit adresata, competenta sa solutioneze o astfel de sesizare revenind Curtii Constitutionale.
Acest dosar este o sesizare a SC Bucovina Grand SRL Suceava privind savarsirea de catre Nicolae Marghiol a infractiunii de inselaciune.
Senatorii PLD au depus la Curtea Constitutionala o sesizare cu privire la refuzul conducerii Cameri Deputatilor de a le aproba constituirea in grup parlamentar independent.
Desi, ieri, propunerea - facuta de PSD si PRM - trebuia sa fie supusa plenului Camerei Deputatilor, parlamentarii PNL si PD au ramas la parerea ca demersul este "inoportun” atata vreme cat exista deja o sesizare penala pe aceasta tema.
Primarii si secretarii de primarii din localitatile judetului Satu Mare au fost instruiti ieri cu privire la principalele dispozitii legale referitoare la actul administrativ, statutul alesilor locali in conformitate cu Legea 393/2004, contenciosul administrativ, respectiv constituirea, componenta, modul de sesizare si procedura de lucru a comisiei de disciplina potrivit HG 1210/2003.
Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a anuntat ieri ca membrii Comisiei de ancheta Udrea au primit o sesizare semnata chiar de ministrul Turismului.
Controlul s-a terminat cu o sesizare penala care se afla si in prezent in atentia procurorilor. Daca Cuciureanu sustine ca as fi pretins atunci o centrala termica, este treaba lui.
"Imediat dupa recunoasterea mea in postul de inspector, Petrica Miu a facut o sesizare catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin care preciza ca au fost incalcate prevederile art.8 din Metodologia de organizare si desfasurare a concursului”, precizeaza Elena Buhaev.
“Este de prisos sa amin-tim care este importanta celor 90.000 ha din punct de vedere strategic, tinandu-se seama ca este vorba de terenuri la granita de nord-est a Romaniei, la granita cu o zona care este departe de a fi intr-o situatie de stabilitate politica si militara“, se arata in sesizare.
Pe de alta parte, deputatul PD Laurentiu Mironescu sustine ca isi vede de activitatea parlamentara, in acest sens, in ultima perioada avand doua interpelari, una dintre acestea fiind, de altfel, o sesizare catre Ministerul Transporturilor, referitoare la nemultumirile sindicalistilor constanteni.
De-a lungul tuturor anilor in care Romania a devenit stat european cu drepturi depline, orice sesizare din partea oricarui cetatean roman ajunsa la CEDO si solutionata favorabil nu reprezinta nimic altceva decat un mare semnal de alarma legat de functionarea distorsionata si defectuoasa a anumitor mecanisme statale printre care se numara ca cel mai important mecanismul actului de justitie.
Balbaielile privind ordinea de zi - daca Iohannis sa fie initiator al sesizarii CCR sau doar invitat (!) sa faca si el o sesizare - arata penibilitatea situatiei in care o ditamai institutie este pusa sa scoata din foc castanele aruncate de Iohannis si de sefii bolsevici ai procuraturii.
Reprezentantul Partidului Conservator a precizat ca a facut o sesizare in privinta ilegalitatii atestarii administratorilor de asociatii si prefectului judetului Galati, Mihai Capra.
google-analytics.com