Cautare

5578 de rezultate pentru "romani" (3.83 secunde)
Ce castig ar avea americanii daca i-ar ajuta pe romani? ... Ajutorul american poate fi decisiv, cu conditia de a fi gestionat de oameni potriviti, atat americani, cat si romani.Identificarea partenerilor valabili nu este usoara, dar nici imposibila, daca te ocupi serios de selectia cadrelor, de recrutarea lor.
Niciodata, nimeni nu a fost deranjat de vizitarea diverselor zone din tara, de participarea la evenimente, ori de contactele pe care dumneavoastra ori predecesorii dumneavoastra le stabiliti cu diversi cetateni romani.
Forum economic Romania - Italia, REDAM INCREDEREA INVESTITORILOR ROMANI SI ITALIENI IN ECONOMIA ROMANEASCA CCIRO Italia, in colaborare cu Biroul de Promovare Comerciala - Economica din cadrul Consulatului General al Romaniei la Milano organizeaza Joi, 29 iunie 2017, ora 10:30, forumul economic ROMANIA-ITALIA, REDAM INCREDEREA INVESTITORILOR ROMANI SI ITALIENI IN ECONOMIA ROMANEASCA.
Daca in timp ce ostasii romani luptau eroic pe frontul de eliberare a Transilvaniei, rezistenta armata lupta in munti contra puterii comuniste (Romania fiind condusa de Regele Mihai si de generalul Sanatescu ca prim-ministru!), atunci aceasta lupta armata din munti slabea capacitatea de lupta a Romaniei.
Oficialii Asociatiei Oamenilor de Afaceri Romani tin sa mentioneze ca BNR nu are nici o ratiune pentru care mentine in vigoare aceasta precizare.
Turistii si oamenii de afaceri romani au cheltuit anul trecut in statele europene 14,5 milioane de euro, adica cu 62,7% mai mult decit cu un an in urma, se arata intr-un studiu realizat de MasterCard Europe.
In opinia lui Scheele, politicienii romani „poate se gandesc prea intens la 2007 sau 2008“.
Lipsa de competitivitate, utilizarea de forta de munca extrem de slab platita si lipsa investitiilor de amploare crescuta reprezinta principalele carente majore ale exportatorilor romani, aspecte ce vor conduce la disparitia multora dintre ei incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cand se va produce aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, a declarat Nicolae Romulus Buzdun, subsecretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, cu ocazia seminarului "Export 2006-judetul Constanta", organizat la sediul Camerei de Comert Industrie, Navigatie si Agricultura de CCINA si MEC.
ßi asta pentru ca cei 40.000 de romani care muncesc pe plantatiile spaniole de capsuni baga anual in buzunarele unor intermediari de contracte de munca in jur de 12 milioane de euro, desigur, suma incasata ilegal.
Dupa exemplul oferit de vecinii maghiari, prin intermediul acestei entitati, contructorii romani vor fi mai bine pregati pentru momentul aderarii. ... Constructorii romani care vor adera la aceasta entitate vor beneficia si de sfaturile presedintelui clusterului din Ungaria. Dar cat de interesati sunt constructorii romani de acest cluster?
Asadar, la lansarea proiectului "Re-descopera" litoralul, adresat turistilor romani, au participat reprezentanti ai mass-media, Corina Martin (presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania - ANAT, Regiunea Sud-Est), muzeograful Mariana Balabanescu si, fireste, gazda Calin Ile, general manager Ibis.
Statele Uniunii Europene ii asteapta cu bratele deschise pe imigrantii romani sa vina sa munceasca. ... ßi Produsul Intern Brut al Germaniei si Italiei ar fi fost mai mic cu cateva procente daca muncitorii romani nu ar fi pus umarul la contributie.
Desi incepand cu 1 ianuarie 2007 a impus masuri tranzitorii de acces pe piata fortei de munca, Italia a liberalizat patrunderea lucratorilor romani in domeniul agricol, sezonier. Cetatenii romani care doresc sa lucreze in agricultura in Italia o pot face in baza unei declaratii de angajare din partea angajatorului.
La fel se poate spune si despre mediul de afaceri din Romania, a sistemului birocratic, a concurentei neloiale si a facilitatilor diferentiate, care sunt mai bine cunoscute de intreprinzatorii romani, acestia putandu-le depasi mai usor decat investitorii straini care doresc sa-si deschida o afacere in Romania.
Reprezentantii INS spun ca cererea a crescut ca urmare a cresterii numarului de turisti romani. Sosirile de turisti romani au crescut cu 10,6%, la 281.500, iar numarul turistilor straini s-a majorat in aceeasi perioada, cu 2%, la 77.000, potrivit INS.
Ponderea angajatilor romani care se asteapta la prime in bani cu ocazia Pastelui reprezinta doar un sfert din total, potrivit unui studiu Neogen.
Astfel, circa 20.000 de romani din strainatate isi cauta, saptamanal, locuri de munca in Romania, printr-o agentie de recrutare online, printre tarile din care provin cei mai multi aplicanti pentru joburile vacante in tara fiind Italia, Spania si Germania, potrivit Agentiei NewsIn, citata de The Money Channel.
Consiliul de Ministri din Spania a decis vineri sa nu reinnoiasca restrictiile impuse pe piata muncii cetatenilor romani si bulgari de la aderarea tarilor lor la Uniunea Europeana, relateaza Europa Press, citat de Mediafax.
Romania se detaseaza intre statele UE cu cele mai proaste conditii de locuit, peste 40% dintre romani traind in locuinte care nu au toaleta conectata la reteaua de apa-canal si nu dispun de baie sau dus, potrivit statisticilor Eurostat.
Canalul media utilizat cu cea mai mare frecventa de catre romani este televiziunea, 85% dintre acestia declarand ca se uita la televizor in fiecare zi sau aproape in fiecare zi, potrivit studiului Eurobarometru Celelalte mijloace de comunicare sunt insa mai putin utilizate decat in Uniunea Europeana, potrivit studiului.
google-analytics.com