Cautare

187 de rezultate pentru "religie" (3.10 secunde)
Ceremonia va fi precedata de lansarea, in traducere romaneasca, a volumului „Secularizare, filosofie, religie. Dezbaterea Habermas-Ratzinger“, scris de Andrei Marga.
Iar ca o incheiere, deputatul a dorit sa ureze "celor de religie musulmana un Bayram fericit, iar celorlalti constanteni invitatia de participa alaturi de musulmani la petrecere, asa cum si musulmanii s-au bucurat alaturi de crestini de Craciun si Sfantul Ion".
politica, religie, pornografie s.a., de exemplu Coreea de Nord, China s.a. Gazduire web In Internet exista o multime de furnizori de servicii de gazduire web (web hosting) ce pot gazdui situri web si proiecte online.
Din acesti bani, nu mai putin de 967.000 de lei sunt destinati autoritatilor publice, 36.000 de lei revin Ordinii Publice si Sigurantei Nationale, 624.000 de lei merg la invatamant, 630.000 de lei sunt pentru cultura, recreere si religie, 20.000 de lei sunt alocati asigurarilor si asistentei sociale, iar 220.000 de lei revin unor actiuni generale economice si comerciale.
Insa, el va deveni religie de stat in timpul lui Teodosie cel Mare (379-395). Dupa edictul din 313, imparatul scuteste Biserica de impozite, ii acorda dreptul de a primi donatii si le da episcopilor dreptul sa judece pe cei ce nu doreau sa fie judecati dupa legile statului.
Grecia si Romania sunt tari surori, aliate atat la nivelul Uniunii Europene, cat si NATO, care au religie comuna, iar relatiile bilaterale dintre cele doua tari au cunoscut in ultimii ani un salt esential, a declarat vineri Theodoros Karaoglou, ministru al Macedoniei si Traciei, intr-o conferinta de presa organizata la sediul Ambasadei Elene din Bucuresti.
Acestea sunt intrebari de religie si filosofie vechi de cand lumea. Paul Davies crede pe buna dreptate ca interesul in inteligenta extraterestra "se datoreaza in parte...
Dar, intre timp, amintirile contactelor au devenit mit si religie. La un moment dat, trage chiar concluzia: Religia pare a fi doar o ramasita fosilizata a unei imense intelepciuni, transmisa de extraterestrii, cu mii de ani in urma.
- Afganistan, Irak, Siria etc.) au avut spitale, au avut scoli, au avut suprastructuri, au avut educatie, au avut religie. si toate acestea trebuie reconstruite.
Farcas si publicata de Teora.O sinteza deosebit de bogata, prezentand ipoteze originale si uneori socante privind legaturile dintre fenomenul OZN, religie, reincarnare si numeroase domenii ale paranormalului.
Poporul nu stie mai bine, poporul accepta conducerea clasei burgheze, corupte si asupritoare, accepta sa mearga la razboi pentru ideile de natiune si patrie, masele sunt manipulate cu ajutorul lui Dumnezeu, al religie, un opium pentru popor.
Pentru prosti, tefelisti si alte categorii de imbecili, nu am legaturi cu nici o biserica sau religie, eu fiind liber cugetator, adica ateu!
Pe langa o foarte interesanta descriere a cosmologiei acestor religii, s-au atins probleme ca distorsiunile perceptiei, fiinte invizibile in jurul nostru, acces la cunostinte prin meditatie, modalitati de a trece peste contradictia stiinta-religie, mecanisme de zbor tip vimana etc.
Cum oare tocmai lui Lazar, care era un nou venit, cu insarcinari mai degraba minore, i s-a pus la dispozitie intreaga cantitate de date privind programul OZN si relatiile cu extraterestrii, mergand pana la chestiuni legate de religie, de sufletul uman, de confruntari mortale cu extraterestrii, subiecte care n-aveau nicio relevanta pentru lucrarile efectuate de el?
Organizatiile mentionate mai des in relatie cu CpF sunt Pro-Vita (in special focalizata pe lupta contra avortului), Asociatia Parinti pentru Ora de Religie (unde numele descrie scopul initial, intre timp atins) si poate chiar Alianta Familiilor din Romania, reprezentativa in special pentru neo-protestantii din Ardeal.
- Din pacate, spune Knuth, scepticismul OZN a devenit o religie, oferind adesea ipoteze prostesti, care descriu doar unul sau doua aspecte ale unei intalniri OZN, intarind astfel convingerea populara ca exista o conspiratie.
Daca extraterestrii ar exista si ar putea veni aici, inseamna ca au un tip de inteligenta mai inalta, care e posibila doar daca ei ar fi dotati cu un suflet - spunea Spitzer - ei ar sti despre religie.
Criteriul puritatii sangelui a permis Inchizitiei spaniole sa declanseze o veritabila vanatoare a evreilor care mimand convertirea la catolicism continuau, in secret, sa practice vechea religie mozaica si riturile iudaismului.
Potrivit textului, prin discriminare se intelege orice excludere, deosebire, restrictie sau preferinta pe baza de rasa, etnie, varsta, sex, preferinte sexuale, convingeri, limba, religie, infectare cu HIV, precum si alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii in conditii de egalitate a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
In acceptiunea mea, asta e un sannyasin - cel a carui religie este cercetarea, cautarea adevarului. Credinta opreste cautarea. Impartaseste-i copilului toate experientele tale.
google-analytics.com