Cautare

5520 de rezultate pentru "numarul" (4.65 secunde)
Conform Constitutiei RSR, care stipula atributiile si drepturile parlamentului comunist, sedintele nu se puteau derula sub nicio forma in absenta cvorumului de jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor (art.
"In perioada urmatoare, in Comisia de munca urmeaza sa fie discutate Codul Muncii, Codul Social sau Legea pensiilor, asa ca numarul actual este insuficient pentru problematica acestei comisii, astfel incat noi si grupul UDMR am solicitat sa se modifice numarul", a motivat liderul PDL.
in ceea ce priveste reprezentarea in institutiile centrale, sustinand ca viitoarea conducere a PD-L trebuie sa tina cont, cand se impart functii la nivel central, de numarul de voturi obtinute de filiale.
Mai mult, asa cum arata declaratiile liderilor PSD si PNL prezentate in capitolul al III-lea, Victor Ponta si Crin Antonescu, ideea de a reduce la 300 numarul de parlamentari este unanim acceptata.
Numarul de semnaturi nu intra in calcul la cvorum, ci prezenta efectiva in momentul votului. ... 50% plus un vot din numarul participantilor la urne Conform proiectului PDL: 50% plus un vot din numarul total al electoratului, adica aproximativ 9,4 milioane de voturi
Sigur, e posibil sa fi crescut numarul de contracte in sectorul constructiilor, pentru ca a inceput sezonul, insa nu 200.000, pentru ca firmele nu au asteptat noul Cod al muncii ca sa dea startul la angajari", a spus Mariana Campeanu, economista si statisticiana, care a fost ministru al muncii in timpul guvernului Tariceanu.
PNL propune modificarea legii electorale, nu a legii fundamentale Presedintele PNL, Crin Antonescu, a sustinut luni ca nu considera necesara revizuirea Constitutiei atata timp cat modalitatea de alegere a parlamentarilor, numarul acestora, precum si sanctionarea traseismului politic si parlamentar pot fi reglementate prin modificarea legii electorale.
El marturiseste ca, dupa ce a "aranjat" sa nu poata fi demis decat cu jumatate plus unu din numarul total de votanti, nu s-ar mira ca Basescu sa amane alegerile locale pentru anul 2013.
Stabilirea diferentei va fi destul de dureroasa, intrucat, din start, numarul candidatilor va fi redus drastic, iar al admisilor si mai si.
"A fost luat in discutie un proiect de hotarare la solicitarea grupului parlamentar progresist privind numarul de posturi pentru personalul de la grupurile parlamentare. ... ca numarul total de posturi pentru personalul de la grupurile parlamentare sa ramana acelasi - 105.
De pilda, fiecare judet va avea doi senatori, indiferent de numarul locuitorilor. ... Numarul deputatilor din partea minoritatilor nationale va fi mentinut constant, chiar daca numarul parlamentarilor se va reduce la 388 sau chiar 300.
Sub regimul Basescu, numarul asumarilor de raspundere a fost de cateva ori mai mare decat in toata perioada de 21 de ani scursa din momentul rasturnarii lui Nicolae Ceausescu. ... Iar populatia Romaniei a decis ca numarul parlamentarilor sa scada.
"Pornind de la cifrele existente, surprinde numarul mare al membrilor PSD. ... Unificarea produsa la putin timp dupa aceea a diminuat, dupa cum se vede, numarul aderentilor.
Pentru a indeplini conditia lui Traian Basescu, de a depasi jumatate plus un din numarul parlamentarilor, USL trebuie sa obtina doar 45 la suta ca scor electoral.
"Conform Constitutiei, pentru a depune o motiune de cenzura, ai nevoie un sfert din numarul deputatilor si senatorilor.
Conform articolului 96 din Constitutie seful statului poate fi pus sub acuzatia de inalta tradare de catre doua treimi din numarul parlamentarilor, ceea ce aduce cu sine suspendarea automata din functie pina cand Inalta Curte de Casatie si Justitie decide daca e vinovat sau nu.La finalul procesului, Basescu s-ar afla in situatia ministrului Atanasiu, care s-a dovedit nevinovat, dar fusese deja suspendat, iar guvernul din care facea parte pierduse puterea.
In ceea ce priveste participarea la vot pentru alegerea primarului Craiovei, numarul voturilor valabil exprimate a fost 125.815, iar numarul total de voturi nule a fost 2.201.
Referendum, validat de o prezenta de jumatate plus unu din cei inscrisi pe liste Curtea Constitutionala a decis ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala in masura in care asigura participarea a cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.
3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente".
Numarul parlamentarilor ar trebui redus de asemenea cu cca 30-40 in functie de cifrele date de recesamint, chiar din toamna lui 2012.
google-analytics.com