Cautare

2569 de rezultate pentru "notele la romana" (2.61 secunde)
Urmasii aromanilor imigrati in secolul al XIX-lea si la inceputul celui urmator se considera de origine romaneasca si sustin ca aromana este un dialect al limbii romane, iar aromanii si romanii sunt acelasi popor.
Tot in secolul al XVII-lea, primii negustori aromani infiinteaza la Brasov prima companie greceasca, care, in curand, va domina comertul in regiune. ... La mijlocul secolului al XIX-lea, aromanii balcanici au intrat in atentia elitei intelectuale si politice romanesti.
parinti care reclama ca ai lor copii nu sint lasati sa se prezinte la examene.
Problema tratatului de baza dintre cele doua tari si cea a acordarii de cetatenie romana moldovenilor s-au bucurat de invocarea "cadrului european".
Prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin, sustine ca nu exista conflicte interetnice intre comunitatea maghiara si cea romana in judet, dar ca politicienii creeaza tensiuni in mod artificial.
Preotii care candideaza ca independenti pentru Consiliile locale si judetene trebuie sa evite orice atitudine politica in campania electorala, sa nu atace contracandidatii si sa isi prezinte programul in mod realist si realizabil, arata Patriarhia Romana.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, sustine intr-un comunicat de presa emis ieri ca se retrage din CSAT pentru ca Traian Basescu "foloseste Armata Romana in scopul politicianist de promovare a PD-L pentru alegerile europarlamentare" si cere modificarea intelegerii cu PD-L.
Mircea Geoana, presedinte al Senatului Romaniei, a participat joi, 3 decembrie 2009, la conferinta "1989: ... Viziunea protagonistilor schimbarii asupra viitorului Europei", organizata la Senat de Fundatia Romana pentru Democratie, aflata sub conducerea lui Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei.
Puterea si Opozitia s-au contrat pe un amendament la legea Educatiei care prevedea ca geografia si istoria romanilor sa se predea in limba romana.
Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa (foto), a anuntat joi, la Parlament, ca opozitia va depune o noua motiune de cenzura impotriva Cabinetului Boc, avand ca tema Legea educatiei, el dand asigurari ca, pana vineri, textul ce va fi redactat de fostul ministru al Invatamantului, Ecaterina Andronescu, va intruni toate semnaturile necesare.
Premierul Victor Ponta a declarat astazi ca Posta Romana e pe punctul de a intra in insolventa, avand datorii de 210 milioane lei, informeaza NewsIn.
Comemoram astazi 24 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989.
Inspectorii OJPC Bihor au desfasurat o actiune tematica de verificare a respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea pieselor auto, controlul desfasurandu-se in colaborare cu reprezentantii Registrului Auto Roman, la 43 de agenti economici din judet.
Intr-o nota a ministerului se arata ca renegocierea contractului de constructie a autostrazii Transilvania a urmarit, pe langa modificarea clauzelor care incalcau legislatia romana, modificarea mecanismului contractual, astfel incat partea romana sa poata realiza o proiectie mai realista asupra costului lucrarilor.
Paul Pacuraru, ministrul Muncii, a cerut Guvernului modificarea comisioanelor percepute de Posta Romana pentru distribuirea pensiilor. Ministrul sustine ca, in ultimii sapte ani, valoarea totala a comisioanelor incasate de Posta Romana a crescut de la 38 la 82 de milioane de lei.
Veniturile Postei pentru perioada septembrie-decembrie vor scadea cu aproximativ 15 milioane de euro, ca urmare a reducerii de la 1,3% la 0,7% a comisionului pentru distribuirea pensiilor, a declarat directorul general al companiei, Dan Mihai Toader.
Peste 400 de salariati ai Rafinariei "Steaua Romana" Campina au pichetat luni, intre orele 8. ... 00, sediul Guvernului, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, au primit notificare de concediere colectiva, sindicalistii reusind sa inmaneze ministrului Muncii o lista cu problemele societatii.
Cei 5 membri ai Consiliului Fiscal vor fi nominalizati de Academia Romana, Banca Nationala a Romaniei, Academia de Studii Economice, Institutul Bancar Roman si de Asociatia Romana a Bancilor, mandatul lor fiind de 5 ani.
Bucurestenii din sectoarele 2 si 3 pot plati impozitele si taxele locale la orice oficiu postal din Capitala, fara achitarea vreunui comision. ... Pentru efectuarea platilor, bucurestenii se pot prezenta la oricare dintre cele 97 subunitati postale din oras.
Ziarul "Adevarul" - redactorul sau sef Grigore Cartianu si cei cativa colaboratori mai tineri (Mihai Voinea, Cristian Delcea si Laurentiu Ungureanu) si-au asumat o misiune nedemna - aceea de a contesta Revolutia Romana si de a denigra si calomnia pe cei ce si-au asumat atat riscuri , in decembrie 1989, cat si raspunderi in infaptuirea transformarilor revolutionare pe care le-a cunoscut tara, in anii urmatori.
google-analytics.com