Cautare

55 de rezultate pentru "luceafarul" (2.86 secunde)
CARTEA DE LA ORA 5: Cele mai frumoase cupluri din literatura (Autor: Noni Alexa) Pentru dragoste s-au declansat razboaie, s-au infruntat pericole, au fost jertfite vieti si pusa in joc chiar nemurirea.
Caragiale, insa adevaratul debut se produce cu proza, la Luceafarul, in 1970, fiind prezentata de Fanus Neagu. Alternarea continua a planurilor, a perspectivei temporale, aglomerarea halucinanta a detaliilor si caracterul fantomatic al unor personaje dau senzatia instabila, plutitoare, a visului.
In perioada stagiului militar (1958-1960) a publicat si la Luceafarul sau Inainte. A ajuns apoi conferentiar la Facultatea de Ziaristica a Academiei de Stiinte Social-Politice din anul 1978, unde a indrumat destinele a zeci de viitori jurnalisti, care s-au remarcat in perioada post-decembrista.
Nascut la 9 noiembrie 1961, Falticeni, judetul Suceava, Mihail Gavril este un pictor dublu licentiat - la Academia de Arta Luceafarul - sectia pictura (1996), si la Universitatea de Arta- Bucuresti - arta monumentala (1998).
Julia, care este o persoana romantica, compune deasemenea foarte frumos, merita sa ascultati piesa scrisa de ea "Luceafarul" sau varianta ei in italiana si engleza:
Nu stiu daca va mai amintiti cum arata Bucurestiul anului 1990, pe la jumatatea lunii iunie. Si chiar daca va amintiti doar ce ati vazut la televizor, este egal cu zero.
Mai un Nastase si un Vacaroiu, pe care ii vor musai inlaturati de la presedintiile celor doua Camere ale Parlamentului, mai un Iliescu sifonat de actiunea initiata de Administratia Prezidentiala si de SGG, pentru anularea decretului privind gratierea unor persoane, printre care si Luceafarul Huilei.
Iar minerul sef a dat vina bineinteles pe Iliescu, ca tot nu mai poate face nimic mosul, daca era sa fie sa cistige PSD alegerile sa il vedeti ce ghiocel era, pentru ca luceafarul asta al huilei a fost aparat de regimul Iliescu de fapt.
Aºa cum luceafãrul minerilor vrea buletin de Timiºoara ºi sã se inscrie in Asociaþia Victimelor Mineriadelor, la fel ºi Ion Iliescu doreºte sã rãmanã in istorie ca singurul preºedinte post decembrist „sãrac dar cinstit“.
Saptamana trecuta, asa-numitul „luceafar al huilei“, cel pe care din nesimtire sau din rea-vointa multi il numesc la fel ca pe marele Eminescu, pur si simplu „luceafarul“, a sustinut o conferinta de presa inainte de a fi bagat din nou in duba.
Luceafarul sau Poetul Nepereche sau altfel, tot superlativ, in functie de cit de mare a fost admiratia sincera a exegetilor pentru opera celui nascut la Botosani.
De prea multe ori, istoria este nedreapta si, in timp ce "luceafarul huilei" se cazneste sa-si reduca pedeapsa macar cu un an, cel care a fost de fapt "creierul" mineriadelor din 1990 se erijeaza intr-un soi de Mesia al stangii romanesti.
Asa hulit de unii-altii, mai nou si de Miron (Luceafarul care avea o tanti cu buze exagerat de mari), Iliescu cica se pregateste, mai departe, sa lanseze partid.
Inseamna sa putem trece peste numarul strofelor din "Luceafarul" pe care le-am invatat la scoala si cu care ne mindream pe vremea lui Ceausescu la fiecare sindrofie si sa citim cite ceva despre Eminescu din ce s-a publicat dupa Revolutie.
Cel care face acest lucru a fost poreclit Luceafarul huilei. Am vorbit cu el sa organizam o draciada, dupa modelul mineriadelor tale, ca sa punem mana pe putere.
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
Deputatii UDMR au solicitat ieri Biroului Permanent al Camerei ca in suma forfetara aflata la dispozitia parlamentarilor sa fie incluse si cheltuielile necesare alcatuirii paginilor de web personalizate.
Candidatii la Presedintie din partea principalelor doua formatiuni politice, PSD+ PUR si Alianta PNL-PD, Adrian Nastase si Traian Basescu, sunt acuzati de lasitate pentru ca refuza sa se confrunte, in vazul tarii, cu contracandidatul lor de la PRM, Corneliu Vadim Tudor.
In urma cu doua seri, candidatul Aliantei D.A. la functia suprema in stat, Traian Basescu, a fost prezent in Constanta pentru a-si sustine colegii care vor deveni, in numar mai mic sau mai mare, parlamentari.
google-analytics.com