Cautare

55 de rezultate pentru "luceafarul" (6.57 secunde)
A aparut colectia Luceafarul in care am debutat cu alti tineri scriitori care aveau sa se numeasca Generatia '60, cea care a pulverizat proletcultismul si a facut legatura cu marea generatie literara interbelica.
"La evenimentele organizate de unitatea noastra de invatamant au luat parte, in calitate de oaspeti, scolari si prescolari de la Scoala din Salcuta - Calopar, Podari, Gradinitele 'Pinocchio' si 'Luceafarul'.
Giliola Motoi s-a nascut pe 26 august 1969 la Braila, a absolvit Academia de Arte Luceafarul, Bucuresti, 1996, clasa profesorului George Motoi, cel care avea sa ii devina sot mai tarziu.
"Luceafarul Huilei" este constient ca anuntarea unei noi formatiuni politice intr-o astfel de perioada, marcata de dezbateri aprige intre rivalii la functia suprema in stat, nu va fi aproape deloc mediatizata.
Primarul Iuliu Ilyes a declarat in finalul sedintei de ieri a Consiliului local ca Primaria intentioneaza sa faca demersuri pentru a obtine imobilele cinematografelor Popular si Luceafarul, care apoi sa fie inchiriate unor eventuali investitori.
OLTENIEI 146BCRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT LIBRARIA LUCEAFARUL SRL      STR.
Oficialii olteni incearca sa parafeze un joc amical si pentru miercuri, discutiile purtandu-se cu Luceafarul Oradea (locul 10 in B2).
Partida FC Timisoara - Gloria Bistrita s-a disputat ieri-seara, dupa inchiderea editiei. Luceafarul Oradea - Ariesul Turda 3-0 (la "masa verde").
A publicat poezie si proza in Suplimentul literar-artistic al Scanteii Tineretului, Romania Literara, Luceafarul, Vatra, Ramuri, etc. In ultimii 20 de ani a scris reportaje pentru Zig-Zag, Transilvania Jurnal, Ora si, de asemenea, a realizat reportaje pentru Radio Europa Libera.
A debutat in proza, la "Luceafarul", in 1970, fiind prezentata de Fanus Neagu. A mai colaborat la "Amfiteatru", "Romania literara", "Ramuri", "Cronica", "Viata romaneasca" etc.
Pentru ca eu publicam tineri, grupul "Luceafarul" se plangea la Ceausescu. Cei de la Consiliul Culturii se temeau sa dea drumul la carti nu pentru ca le-ar fi citit Ceausescu, ci pentru ca veneau scriitorii care se bateau intre ei si spuneau:
Cartea si CD-ul au fost prezentate deja la emisiunea in limba romana LUCEAFARUL (Nurnberg, 30 iunie 2014), in gala celui de al patrulea festival PROPATRIA al tinerelor talente romanesti (Roma, 6 iulie 2014) si la Garana in 12 Iulie.
Amfiteatru, Romania literara, Contemporanul, Luceafarul, Viata Romaneasca etc. si a colaborat cu studii la Analele Universitatii Bucuresti, Limba si literatura, Cahiers roumains d'études littéraires, Euresis.
Dumnezeul sufletului romanesc la Eminescu ma-nchin ca la Dumnezeu spuse palmasul, nestiutorul de carte, argatul ogoarelor lui ma inchin spusera pe rand invatatorul apoi invatacelul si pruncii inca nenascuti spusera la fel dinlauntrul mamelor lor care si ele erau inauntrul mamelor mamelor lor la Eminescu ma inchin ca la Dumnezeu rostira teii si plopii si mestecenii infratiti in aceeasi religie cu ierburile si lacurile si luceafarul de ziua si cu marea care are margini frumoase ca un mormant de poet lui ma supun, doar lui rosti de la Cozia, de sub lespedea lui Mircea cel Batran si de la Arnota, Basarab Voievod si capul lui Mihai vorbi de la manastirea Dealu si Constantin Brancoveanu, din singurul mormant fara trup al catedralei Hurezilor cum de il iubesc cu plecaciune toate acestea si altele cu ele dimpreuna incat daca sapi in miezul nestematelor dai de el si daca asculti inima pietrelor il auzi cum bate si daca il scoli in crucea noptii pe taran si-l intrebi cum se cheama sufletul lui iti va raspunde dintr-o rasuflare, Eminescu?
Totusi, atat marile institutii culturale, cu o cota de reprezentativitate foarte ridicata, precum Filarmonica, Opera, Teatrul National sau Teatrul Luceafarul, Muzeul Literaturii sau asociatiile de creatori (Uniunea Scriitorilor, a Artistilor Plastici sau a Compozitorilor), precum si sectorul independent au nevoie, in continuare, de resurse mult mai consistente pentru a mentine stacheta valorica a evenimentelor culturale.
Atunci cand a comandat monumentul funerar, actorul a cerut mesterului sa sape in piatra doua strofe din Luceafarul lui Eminescu.
Colaboreaza la Romania literara, Luceafarul, Tribuna, Convorbiri literare, Vatra, Viata Romaneasca. In 1975, dupa ce a publicat 3 carti, intre care Iutlanda posibila (debut editorial,1970) si romanul Mirele (premiat, tradus), a devenit membru al Uniunii Scriitorilor si s-a stabilit in Bucuresti.
In perioada cat a lucrat la Timpul, Eminescu a scris marile lui poeme (seria Scrisorile, Luceafarul etc.). Nu a publicat nici o poezie in tot timpul anului 1882.
Caragiale, insa adevaratul debut se produce cu proza, la Luceafarul, in 1970, fiind prezentata de Fanus Neagu. Va mai colabora la Amfiteatru, Romania literara, Ramuri, Cronica, Viata romaneasca etc.
Arad (Cinema City), Bacau (Cinema City), Braila (Cinema City), Bucuresti (Cinema City ParkLake, AFI Cotroceni, Mega Mall, Sun Plaza), Constanța (City Park Cinema City), Galati (cinema City), Caransebes (Cinema 3D Luna), Cluj Napoca (Cinema City Iulius Mall), Targu Mures (Cinema Arta si Cinema City), Oradea (Cinema Palace), Oravița (Cinema 3D-Casa de Cultura), Ploiesti (Cinema City Shopping City), Resita (Cinema Dacia), Sfantu Gheorghe (Cinema Arta, din 27 ianuarie), Suceava (Cinema City), Timisoara (Cinema City Shopping City) si Vulcan (Cinema Luceafarul).
google-analytics.com