Cautare

430 de rezultate pentru "italian" (2.77 secunde)
Ministrul italian de Externe, Gianfranco Fini, sustine ca Italia este de acord cu integrarea rapida a Romaniei in Uniunea Europeana. ... In acest sens, Gianfranco Fini a anuntat ca Guvernul italian a aprobat documentul, urmand ca acesta sa intre in dezbaterea Senatului si apoi a Camerei Deputatilor.
Socialistii italieni care nu au abandonat punctul de vedere al Internationalei Socialiste au fost nevoiti sa paraseasca PSI (Partidul Socialist Italian).
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a efectuat o vizita oficiala in Italia, la invitatia ministrului italian al Justitiei, Clemente Mastella. ... Cu ocazia acestei vizite oficiale, Monica Macovei a avut o intrevedere, alaturi de alti ministri ai Justitiei, si cu premierul italian, Romano Prodi.
Una din aceste lucrari, evaluata la 1,2 milioane de euro, a fost contractata cu o societate patronata de un italian.
Presedintele Traian Basescu a declarat la finalul intrevederii de ieri cu premierul italian Silvio Berlusconi ca discutiile s-au centrat pe dezvoltarea unui proiect comun intre cele doua tari care sa aiba ca scop integrarea cetatenilor romani de etnie roma atat in societatea romaneasca cat si in cea italiana.
Potrivit presei centrale, ministrul italian de interne, Roberto Maroni a intervenit pe langa Consulatul roman pentru a obtine actele legale pentru a avea servitori si muncitori romani.
Premierul italian a fost acuzat oficial de abuz in serviciu, iar parchetul de la Roma a deschis o ancheta. ... La vila din Sardinia, oaspetii au luat parte la o petrecere data de premierul italian.
In cadrul intrevederii cu Prea Sfintitul Siluan, Episcop al Bisericii Ortodoxe Romane la Roma, s-a discutat despre solicitarea acestuia de a sprijini la nivelul Parlamentului Italian a cererii depuse de Biserica Ortodoxa Romana pentru recunoasterea oficiala in Italia si acordarea de catre Biserica Catolica a unui lacas de cult in zona centrala a Romei.
Patru ministri care il sustin pe Gianfranco Fini ar putea parasi guvernul italian astazi daca premierul Silvio Berlusconi nu va demisiona, anunta liderul grupului acestora din Camera Deputatilor, Italo Bocchino.
Traian Basescu s-a indreptat apoi spre premierul italian, Silvio Berlusconi, care vorbea cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban. Basescu si Berlusconi au avut o discutie insotita de asemenea, de gesturi, oficialul italian facand in cateva randuri semne cu degetul la cap .
'Cu prilejul prezentei la Roma, ocazionata de participarea la sesiunea anuala a Academiei Europene de Relatii Economice si Culturale (AEREC), despre care am relatat anterior, m-am intalnit la sediul Partidului Radical Italian, cu presedintele acestuia - Marco Panella (cunostinta veche, din anii tineretii noastre, din 1956, cand el era presedintele organizatiei nationale a studentilor italieni, calitate in care ne-am intalnit la Congresul Uniunii Nationale a Studentilor Francezi, de la Strasbourg).
"Aceste informatii fusesera preluate de pe un website italian. ... Ulterior, Ora News si website-ul italian au retras articolul", se arata intr-un comunicat al MAE remis, marti seara, agentiei MEDIAFAX.
Presedintele Traian Basescu a reiterat joi, in timpul unei declaratii pe care a sustinut-o alaturi de omologul sau italian, necesitatea crearii Statelor Unite ale Europei, afirmand ca nu este timp de tergiversari, iar calendarul unor decizii importante trebuie sa fie foarte strans.
AICE - Associazione Italiana Commercio Estero - va prezenta participantilor propriile servicii si suportul in demersul de internationalizare a know-howtului italian, cu precadere sprijin pentru investitiile cu destinatia Romania.
“Grupul italian Gavazzi Steel pune la cale un proces la ICSID“, scrie prestigiosul cotidian. ... El spune ca, mai mult decat atat, noul Cabinet a vandut saptamana trecuta fabrica de otel “recuperata“ de la grupul italian.
Saptamana trecuta, ministrul Economiei, Codrut Seres, s-a intalnit cu ministrul italian al Activitatilor Productive, Claudio Scajola, cu ocazia semnarii documentelor finale de privatizare a Electrica Banat si Electrica Dobrogea cu ENEL Italia.
Deghizat in salvatorul industriei brasovene de tractoare, investitorul italian Landini&Laverda SRL a incasat ilegal, anul trecut, subventii de la statul roman in valoare totala de un milion de dolari in contul programului de subventionare cu 45% a achizitiei de utilaje.
Iar acest lucru se intampla in conditiile in care un simplu angajat roman, care munceste de zeci de ori mai mult decat un italian, este luat in deradere cu sase milioane de lei pe luna.
Totusi, suma ar putea fi modificata de Guvern prin decizia de aprobare a vanzarii catre grupul italian ENEL, a declarat ieri la Bucuresti directorul general al ENEL, Fulvio Conti.
Iar statul italian va plati 5/40 (sau 1/8) din suma echivalenta a patru decenii de munca pe teritoriul lor.
google-analytics.com