Cautare

268 de rezultate pentru "examen" (5.83 secunde)
In caz de infectii se ia tratamentul pentru sterilizarea urinei si se face examen urologic pentru stabilirea unei anomalii a cailor urinare.
Diana Enache va sustine bacalaureatul in vara si se teme ca nu va putea sa scrie la examen. La 8 luni de cand a fost injunghiata, medicii de la Institutul de Medicina Legala au stabilit ca Diana Enache va ramane cu handicap pe viata.
Romania este la prima generatie de cursanti romani (30) care urmeaza sa obtina in aceasta toamna, in urma unui examen organizat de Ministerul Sanatatii, atestatul de chirurgie HBP (care include si transplantul hepatic).
Dupa cei doi ani de pregatire, urmeaza un examen care, la nivel european, este organizat de UEMS - Divizia de chirurgie HBP.
Investigatii orientative pentru lamurirea cauzei unei dureri abdominale •Hemoleucograma •Ionograma (in caz de varsaturi, diaree sau lipsa de scaun) •Glicemie •Amilaza (creste in pancreatita si ocluzie intestinala) •Analize de urina (incluziv glucoza, proteine si hematii in urina) •Analize pentru ficat •Radiografie abdominala pe gol •Radiografie renala pe gol •Ecografie abdominala •Urografie •Examen CT sau RMN •Endoscopie digestiva superioara sau inferioara (colonoscopie) •Explorare cu capsula endoscopica Sigur ca nu recomandam tuturor pacientilot toate aceste explorari;
Dimpotriva, daca nu sunt suspiciuni atunci pacientul nu va fi supus acestui examen imagistic medical. In prezent, cele mai frecvente prezentari la unitatile de primiri urgente sunt traumatismele craniene.
Curtea a ajuns la concluzia ca aceasta poveste face obiectul "unui examen aprofundat in care toate punctele de vedere au putut fi expuse si in care toate aspectele au fost atent cantarite atat din punctul de vedere al expertizelor medicale minutioase, cat si din cel al observatiilor generale ale celor mai inalte instante”.
Dupa un examen sumar, doctorii din PNL au pus diagnosticul : Ministrul Nicolae Banicioiu, care se face vinovat de toate reactiile negatice din sistemul public de sanatate, trebuie inlaturat de indata.
Astfel, datele arata ca, in anul scolar 2013-2014, 100.000 de elevi fie nu au promovat examenul de bacalaureat, fie nu au participat la acest examen.
In aceste condiții, preventia are un rol important iar un examen cardiologic este cu atat mai necesar pentru a descoperi eventualele riscuri, care tin atat de stilul de viata, dar si de istoricul familial.
Tot in primul trimestru de sarcina mai este necesar sa iti faci un test Papanicolau si un examen de secretie vaginala.
Diagnosticul de intoleranta la gluten se stabileste coroborand manifestarile clinice cu analizele de laborator (anticorpi anti-transglutaminaza, anti-endomisium, anti-gliadina, anti-peptide gliadinice deamidate) si examenul histopatologic al biopsiei intestinale obtinuta prin endoscopie digestiva superioara si examen histopatologic.
Testele de laborator evidentiaza cresterea valorilor indicatorilor infectiei. Infectia urinara este des asociata si de aceea ar trebui sa se faca si un examen corespunzator de urina.
In prezent, din punct de vedere statistic mai ales in tarile industriale, 6 din 10 adulti cu varsta de peste 65 ani, alesi aleator, fara simptome, la un examen de RMN, au hernii de disc!
Sunt nu mai putin de patru licee, in tara, unde nu a promovat niciun elev acest examen al vietii! - Consider ca problema promovabilitatii, inregistrata la Bacalaureat, ar trebui sa fie socotita, in cel mai serios mod, de importanta nationala!
- Hipertensiunea este boala care se instaleaza frecvent fara niciun simptom, de aceea un examen medical in care sa fie masurata tensiunea arteriala (valoarea normala este considerata 140-90) este primul gest pe care trebuie sa il faca orice om.
Daca la un examen scris toti studentii raspund corect, nu poti sti daca au copiat unul dupa altul. Daca fac fiecare alta greseala, este sigur ca nu au copiat.
Este un examen la care acestia au cazut. Ceea ce inseamna ca, pana in prezent, au fost duplicitari. Iar acum s-au demascat.
In faza acuta, se recomanda repaos total la pat si medicatie conform sfatului medicului, iar in recuperare, sedinte regulate de fizioterapie si evitarea efortului, dar toate acestea dupa un examen RMN, explica specialistul in recuperare medicala, al Bio Ortoclinic.
La un examen fizic, hipertensiunea arteriala poate fi suspectata atunci cand se detecteaza prezenta retinopatiei hipertensive la examinarea fundului de ochi in partea posterioara a ochiului prin oftalmoscopie.
google-analytics.com