Cautare

6361 de rezultate pentru "drept" (3.48 secunde)
Ordinul, semnat de prefectul Georgescu marti seara, dar comunicat primariei si primarului Solomon la sediul IPJ Pitesti, constata suspendarea de drept a mandatului de primar al municipiului Craiova pana la 31 martie 2010.
Adrian Severin) Formula "stat de drept" are intelesul ca nimeni nu se poate aseza deasupra legii, respectiv ca manifestarile oricarei persoane trebuie sa aiba loc in respectul regulilor de conduita stabilite de lege. ... Independenta justitiei este garantia ca tandemul "stat de drept - stat democratic" functioneaza.
"Romania nu e stat patrimonial, este stat de drept, domnule presedinte!!!" Textul declaratiei politice il puteti citi in continuare: ... Statul de drept exercita suveranitatea, care apartine poporului, prin intermediul unor autoritati publice cu atributii definite, separate, dar care au obligatia sa coopereze in mod loial.
Intr-un comunicat de presa, Tariceanu sustine ca, la scrutinul parlamentar din acest an, cetatenii vor avea de ales intre statul de drept si statul mafiot.
Din aceasta pozitie asezati mainile pe spatarul bancii aplecand usor trunchiul in fata, si in acelasi timp avand grija ca spatele sa ramana drept.
AEP noteaza ca, fata de ultima informare publica realizata pe aceasta tema, s-a inregistrat o scadere a numarului total de alegatori cu 22.556 pentru 2 noiembrie si 22.559 pentru 16 noiembrie (18.336.254 cetateni romani cu drept de vot la data de 18 august 2014 vs.
La data de 20.12.2011, cu ocazia comiterii unei infractiuni de furt din locuinta, inculpatul BUJOAICA NICULAE a fost surprins de catre organele de politie purtand fara drept un pistol marca Crvenazastava, seria C-125770, fabricat in fosta Iugoslavia, incarcat cu 8 cartuse - munitie letala.
O parte considerabila a electoratului activ din Romania (numai 10-11 milioane de persoane voteaza in mod constant in tara noastra din aproape 18 milioane cu drept de vot) a construit in timp urmatorul rationament:
Multi dintre galatenii cu drept de vot nu stiu nici acum cum se deruleaza procedura de votare uninominala. ... Cine are drept de vot? Au drept de vot cetatenii romani care au varsta de 18 ani, daca aceasta a fost implinita pana in ziua alegerilor inclusiv.
Relatia Bucuresti-Chisinau a evoluat in ultimii 5 ani, de cand presedinte al Romaniei e Traian Basescu, de la o aparenta relaxare, la degradarea continua ce a culminat cu declararea ambasadorului roman drept persona non grata si introducerea de vize, pana la regasirea vechilor sentimente fratesti.
Partidul e mare, drept urmare si conducerea e numeroasa, dar nu neaparat daca esti in conducere, automat esti si supervaloros, nici automat daca nu esti in conducere, nu esti valoros. ... Drept urmare, exista un spatiu electoral imens - si pentru noi, si pentru altii.
Adrian Severin) Curtea Constitutionala a concluzionat ca validarea rezultatelor referendumului convocat in vederea destituirii Presedintelui Romaniei este conditionata de prezenta la urne a majoritatii cetatenilor cu drept de vot.
apartenenta la UE, esentiala, apartenenta la NATO, la fel de importanta, si parteneriatul strategic cu SUA, a treia mare axa de politica externa • Daca parteneriatul cu SUA, cel mai complex pe care il are romania, vizeaza interese economice, investitii, cooperare militara, apartenenta la NATO inseamna securitate iar apartenenta la UE e viata noastra de zi cu zi si sansa noastra pentru viitor • Despre apartenenta la UE as vrea sa va vorbesc astazi • Care ne sunt principalele obiective pentru aprofundarea procesului de integrare • Primul e legat de a avea un stat modern, eficient, un stat de drept • Al doilea e legata de adoptarea monedei euro si al treilea, la fel de important, dar cu o semnificatie politica deosebita, e apartenenta la Schengen • Statul de drept:
Drept urmare vor interveni urmtoarele manifestari: ... Drept urmare, tulburãrile provocate de vantul patogen sunt insotite de simptome migratoare, modificari bruste Un alt exemplu il constituie urticaria produsa de actiunea vantului, afectiune ce dã mancãrimi ale pielii si pustule care apar si dispar pe suprafata corpului.
Culorile de pe partea albastra a spectrului sunt cunoscute drept culori reci si includ albastrul, violetul si verdele. Aceste culori sunt deseori descrise drept calme, dar pot insemna deseori si sentimente de tristete sau indiferenta.
Ulterior a aflat ca tinta, asupra careia Air Force obtinuse informatii si pe alte cai, avea viteza de 3900 mile pe ora, zbura la 11.000 de picioare si a facut acea intoarcere in unghi drept, exact cum spusese el.
Metoda a fost folosita in decursul anilor, e drept cu prudenta, pentru localizarea unor instalatii militare inamice, a rampelor de lansare a rachetelor, a submarinelor, iar in razboiul din golf a depozitelor de arme chimice irakiene.
Vicepresedintele Consiliului National Secuiesc, Ferencz Csaba, a declarat ca, in cele sase localitati, din cele 3.977 de persoane cu drept vot 83,42% si-au exprimat opinia privind autonomia, peste 99% votand favorabil.
Respectarea valorilor promovate si aparate de Consiliu - drepturile omului, democratia si statul de drept - permite dezvoltarea unor societati libere, ai caror membri isi pot manifesta fara teama identitatea si pot spera intr-o viata mai buna.
Tocmai pentru ca sustinatorii lui, foarte multi, risca sa-si ia dorinta drept realitate si sa se comporte la fel de nereflectat ca si cei 15% ramasi din fanaticii portocalii. ... Si asta din pricina vidului prelungit de proiect, umplut subit cu o dorinta de proiect luat drept realitate.
google-analytics.com