Cautare

82 de rezultate pentru "cantemir" (2.76 secunde)
Locuitorii din cartierele Nufarul, Cantemir, Velenta si Tokai care l-au votat ca reprezentant al lor in Camera Deputatilor cer acum socoteala partidelor pentru faptul ca nu vad in candidatul PSD Sonia Draghici, cea care a fost trimisa in Parlament prin redistribuire, desi a iesit pe locul trei in batalia electorala, un reprezentant al lor.
Boris Tadici va primi si titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir si va participa la inaugurarea unei expozitii de pictura sarba la Muzeul National de Arta.
Mihai Maxim, directorul Institutului Cultural Roman "Dimitrie Cantemir" din Istanbul si director al Centrulului de Studii Turce al Universitatii din Bucuresti, impreuna cu scriitorul Ali Narcin din Istanbul, traducatorul recent al lui Eminescu in limba turca, au prezentat comunicarea "Visul lui Osman Gazi la Eminescu, poetul national al romanilor." In timp ce imaginea "poetului nepereche" era reflectata pe un ecran, istoricul roman a prezentat in limba turca personalitatea lui Eminescu, sursele istorice de care marele poet s-a folosit in documentarea sa asupra "visului lui Osman", citit in 1881 la Junimea, a exemplificat cu cateva versuri in romana, dupa care scriitorul Ali Narcin a dat citire versiunii turce integrale a cunoscutei parti introductive din "Scrisoarea a III-a".
Pe langa Corina Dumitrescu, rectorul Universitatii Dimitrie Cantemir, senatorii trebuie sa mai decida inca un reprezentant al societatii civile dintre urmatorii candidati:
Sorin Rosca Stanescu) In 1711, tradarea lui Cantemir si apoi, in 1714, neascultarea lui Brancoveanu au pus capat relativei independente a Principatelor Romane.
Moldova de Jos, Moldova de Sus, Bucovina si marea aglomerare urbana la Gura Dunarii - Galati si Braila - care prin proiectul "Dimitrie Cantemir" poate deveni, conform proiectului de regionalizare propus de PPMT, "motorul de dezvoltare in regiune".
Si s-o arda fin intelectual pe facebook specialista in retrocedari scolita la Cantemir (care stie mai putine finante decat banuiesc eu chimie) si academicianca a mica (pentru care si prezenta pe canapeaua lu’ Maruta e o provocare sisifica) e, pur si simplu, obraznicie.
Anul trecut conducerea din esalonul al doilea a Consiliului Judetului organiza o deplasare a jurnalistilor la un bloc din centrul municipiului Galati, unde solutia mansardarii s-a dovedit a fi o alternativa la constructia de locuinte, chiar si in Cartierul "Dimitrie Cantemir".
Pe lista investitiilor finalizate sau in curs de derulare figureaza extinderea retelelor electrice in cinci localitati, respectiv Tulucesti, Smirdan, Cismele, Balasesti-Ciuresti, Barcea-Podoleni, ceea ce a condus la alimentarea cu energie electrica a peste 600 de gospodarii, alimentarea cu energie electrica a blocurilor ANL din zona Micro 17 si cartierul Dimitrie Cantemir, trecerea la 20 kV a retelelor electrice din municipiile Galati si Tecuci si continuarea implementarii sistemului de automatizare a distributiei in municipiul Galati.
"De asemenea vrem sa adoptam o hotarire referitoare la repartizarea terenurilor pentru construirea de locuinte in cartierul Dimitrie Cantemir, precum si o hotarire privitoare la planul de urbanism pentru acest cartier si pentru constructia a 46 de locuinte prin credit ipotecar, in Micro 17, pentru tinerii in virsta de pina la 35 de ani.
"Intr-o prima faza vom incheia un protocol cu Primaria Galati prin care vom lua in administrare blocurile din Micro 13B, urmind ca, ulterior, sa facem acest lucru si cu celelalte blocuri ANL, inclusiv cu cele din Cartierul 'Dimitrie Cantemir'", a mai precizat directorul general al Apaterm.
De asemenea valoarea surselor de finantare pentru anul 2006 a fost de 18.985 de mii de lei, printre investitiile finalizate sau incepute numarindu-se extinderea retelelor electrice in Tulucesti, Sivita, Tatarca, Smirdan, alimentarea cu energie electrica a blocurilor ANL din Micro 17 si Cartierul 'Dimitrie Cantemir', trecerea la 20 KV a retelelor din muncipiile Galati si Tecuci, modernizarea bransamentelor in Galati, Vinatori, Tecuci si Schela", a mai precizat Iulian Arama.
Incredintarea directa si gratuita a unui teren de 26 ha din cartierul "Dimitrie Cantemir" risca sa-l aduca din nou pe primarul Dumitru Nicolae in fata procurorilor.
"Vrem sa dezvoltam o samanta de piata atat in cartierul ANL din zona Garii, cat si in cartierul 'Dimitrie Cantemir', unde nu au fost prevazute piete", ne-a precizat Emil Popa.
Terenurile cu suprafete mari sunt situate la iesirile din oras spre VA¢natori - Zona Metro, spre Tecuci - zona Tirighina si drumul de centura spre Braila, pe dig, zona in care s-a inceput constructia primului cartier rezidential, "Dimitrie Cantemir".
Cu toate acestea, directorul APA a explicat ca ceea ce se va face pe Calea Basarabiei este doar un "germene" din ceea ce inseamna o piata de gros, care, in opinia lui Popa, se poate dezvolta in Cartierul "Dimitrie Cantemir", dar dupa ce autoritatile galatene si brailene vor inceta razboiul.
Opportunity Microcredit Romania si-a deschis, ieri, noul punct de lucru in Oradea, pe strada Dimitrie Cantemir, nr. 24, in incinta cladirii in care functioneaza Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bihor.
Dimitrie Cantemir, nr. 2, se va vinde prin licitatie urmatorul bun imobil, proprietate a debitorului SC HOTEL PARC SA, cu domiciliul fiscal in Oradea, Calea Republicii, nr.
In aprilie, politistii de la Brigada Rutiera a Capitalei au interzis accesul biciclistilor pe pista amenajata pe Bulevardul Cantemir, pe tronsonul cuprins intre intersectia cu Bulevardul Gheorge Sincai si cea cu Bulevardul Marasesti.
Dimitrie Cantemir nr. 24 . Aici poti gasi produse Levi’s, Lee, Wragler, Diesel si Gas. Pe langa magazinul cu reduceri permanente aici poti gasi si sala de fitness,si agentie de voiaj, si prezentari de moda, si concerte.
google-analytics.com