Cautare

82 de rezultate pentru "cantemir" (3.13 secunde)
Constantin Hlihor, Decanul Facultatii de Istorie, Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Bucuresti;Octavian Hoandra, scriitor, jurnalist; Prof. dr. Adrian Paul Iliescu, Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucuresti;Eugen Ionescu, DrMed., Hospices Civils de Lyon;
Am inapoiat picturi, desene, manuscrise, hrisoave, arhive, monede de aur, medalioane, icoane, odoare bisericesti, am inapoiat pana si ramasitele pamantesti ale eminentului ganditor Dimitrie Cantemir.
- datele au fost preluate din "Descriptio Moldaviae", a lui Dimitrie Cantemir). Sloganul companiei în contemporaneitate este "Vel Pitar - cel dintâi brutar".
Carol Davila Bucuresti, detasamentul Scolii Militare de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre Basarab din Pitesti, detasamentul Colegiului National Militar Dimitrie Cantemir din Breaza.
Dimitrie Cantemir, in catea sa Descriptio Moldaviae (1716), numea ielele nimfe ale aerului, indragostite cel mai des de tinerii mai frumosi.
Ori datorita negustorilor aromani ajunsi in nordul Dunarii, ori datorita contactelor personale in Imperiul Otoman, Miron Costin si Dimitrie Cantemir ii cunosc pe aromani si mentioneaza existenta lor si identitatea lingvistica cu romanii.
trotuarele Papa, cu trei borduri puse una peste alta. Pe bulevardul Cantemir, la fiecare intersectie au fost inaltate trotuarele pentru ca soferii sa nu poata parca.
In locul sau, conducerea filialei liberale l-a propus pe Cantemir Parva, consilier judetean si un apropiat al prefectului Ovidiu Draganescu.
Stancu a mai precizat ca Prefectura Braila merge inainte cu procesul intentat municipiului Galati pentru constatarea nulitatii de drept a actelor de urbanism emise pentru cartierul "Dimitrie Cantemir":
Potrivit unui comunicat al PIN, in comisia care a elaborat testele si care le va corecta au fost inclusi Gheorghe Stoica - profesor doctor la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti, Ion Lucian Catrina - asistent universitar la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii ,,Dimitrie Cantemir", Ioana Comanita - profesor atestat de Limba Engleza;
Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a votat, duminica, la sectia 136 amenajata in incinta Colegiului National "Cantemir Voda" din Capitala. Tariceanu si-a exercitat doar votul pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European, nu si pe cel pentru referendumul privind introducerea votului uninominal.
Liderul PLD Theodor Stolojan a fost interpelat, la Colegiul Cantemir din Capitala, de vedeta porno Alina Plugaru, aceasta dorind sa stie daca e primita in formatiunea liberal-democrata.
Pe langa faptul ca este nemultumit de negocierile care s-au facut luni intre reprezentantii Brailei si ai Galatiului pe tema cartierului "Siret", viceprimarul liberal Mircea Razvan Cristea nu intelege de ce reprezentantii PNL nu au fost invitati la aceste discutii.
Dupa ce, in ultimele zile, s-a discutat foarte mult pe problema dezvoltarii zonei dintre Galati si Braila, purtatorul de cuvant al Organizatiei Judetene a Partidului Democrat Liberal, Doru Resmerita, a analizat situatia si a gasit si o modalitate de aplanare a conflictului.
Dupa ce situatia din cartierul Siret, legata de cele 1.000 de hectare aflate in proprietatea Galatiului, s-a acutizat, ecologistii galateni au inceput sa prinda curaj si sa-si dea cu parerea, ba chiar sa caute solutii.
Cum la sarbatorirea acestui eveniment de o importanta deosebita in consolidarea statului national roman se adauga si faptul ca anul 2008 a fost desemnat Anul International al Multilingvismului si Anul International pentru Dialog Multicultural, Prefecturile Constanta si Tulcea si-au unit fortele - alaturi de alte institutii reprezentative, precum Consiliile Judetene si institutiile din subordine, universitatile "Ovidius", "Andrei Saguna", "Spiru Haret" si "Dimitrie Cantemir", etc.
Presedintele Consiliului Judetului Braila, Gheorghe Bunea Stancu spunea in urma cu aproximativ trei saptamani, cand candida pentru un nou mandat la sefia CJ, ca nu stie cum se vor derula "ostilitatile" in ceea ce priveste problema cartierului Cantemir, in conditiile in care si colegul sau de partid, Dumitru Nicolae, va castiga un nou mandat la Primaria Galati.
Pentru Camera Deputatilor Consiliul de Coordonare al PSD Bihor condus de deputatul Claudiu Pop l-a ales pe George Doca pe colegiul din Marghita, pe Bogdan Florin pentru colegiul din Sacuieni, pe Teodor Fericean pentru colegiul din Alesd, Viorel Iuhas pentru colegiul 4 Beius-Stei, Mihai Bar pentru colegiul 5 Tinca-Ceica-Pocola-Capalna-Soimi, Ioan-Sorin Roman pentru zona Cefa, Sonia Draghici pentru colegiul 7 Nufarul-Velenta-Cantemir, Claudiu Pop si Lia Pop pentru colegiile 8 si 9 - Oradea.
7 din Oradea, pe zona Velenta, Nufarul, Cantemir, a declarat ca principala s-a preocupare, in cazul in care va ajunge parlamentar, va fi colaborarea transfrontaliera.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat vineri, in cadrul unei intalniri cu studentii Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, ca social-democratii analizeaza posibilitatea introducerii, dupa alegeri, a unei amnistii fiscale limitate pentru cei ce-si aduc veniturile in legalitate.
google-analytics.com