Dupa ce, in ultimele zile, s-a discutat foarte mult pe problema dezvoltarii zonei dintre Galati si Braila, purtatorul de cuvant al Organizatiei Judetene a Partidului Democrat Liberal, Doru Resmerita, a analizat situatia si a gasit si o modalitate de aplanare a conflictului.

Pentru rezolvarea situatiei, acesta propune o asociere in participatiune intre Galati, Braila si Vadeni.

"Ca Partid Democrat Liberal, noi propunem a se crea si, in primul rand, a se identifica in ce zona se va face proiectul metropolitan, pentru ca, asa cum am spus, o parte din acele suprafete apartine zonei private. Daca este sa dezvoltam pe cele 5.000 de hectare din aceasta zona, se va face prin asocierea intre cele trei localitati: Galati, Braila si Vadeni. Aceasta zona metropolitana ar urma sa fie administrata de reprezentantii celor trei localitati, printr-un sistem de asociere in participatiune, iar din modul in care se investesc banii din cele trei localitati se obtin si veniturile", a explicat Doru Resmerita.

Totodata, reprezentantul galatean al PD-L a accentuat faptul ca, de departe, situatia creata intre liderii PSD din Galati si Braila - Dumitru Nicolae si respectiv Bunea Stancu - nu ar avea decat un dedesubt electoral. "Situatia dintre cei doi lideri PSD, presedintele Consiliului Judetean Braila, Bunea Stancu, si primarul Dumitru Nicolae, as putea spune ca, in realitate, are un dedesubt care este unul electoral si in acelasi timp unul de mita. In ceea ce priveste pozitia galatenilor, este un caz tipic de mita la nivelul municipalitatii, atunci cand se dezvolta proiecte extramunicipale in zone in afara orasului pentru a sifona bani din bugetul local", a punctat Doru Resmerita.