Cautare

2031 de rezultate pentru "biserica adormirea maicii domnului" (2.98 secunde)
Crestinii ortodocsi se pregatesc de cea mai mare sarbatoare a Bisericii, prilej pentru Patriarhul Daniel sa le transmita credinciosilor un mesaj prin care sa le aduca aminte sa se indrepte spre biserica.
Conform traditiei, Maica Domnului i-a descoperit imparatului Leon cel Mare un izvor cu apa vindecatoare. "Prin aceasta minune savarsita de Maica Domnului trebuie sa intelegem ca Fecioara Maria este izvorul nesecat al minunilor, mai ales atunci cand suntem in slujirea aproapelui nostru.
Atac armat intr-o biserica din Statele Unite. Un barbat inarmat a deschis focul intr-o biserica din Texas, chiar in timpul slujbei de duminica. ... Inca nu se cunoaste cu certitudine numarul victimelor, insa martorii afirma ca exista mai multi morti in biserica, noteaza Agerpres.ro.
35 de pelerini, in frunte cu PS Gurie Gorjeanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, vor vizita Catedrala Mitropolitana cu moastele Sfantului Grigorie Palama, Larisa, Meteora, Biserica "Sfantul Spiridon" cu moastele sfantului Salonic etc.
Dictatorul a distrus numeroase biserici in anii a80, insa guvernul actual doreste sa pastreze relatii apropiate cu Biserica Ortodoxa. ... Biserica si Guvernul vor plati impreuna costurile de 600 de milioane de euro pentru ridicarea edificiului.
Femeile duceau in aceasta zi busuioc la biserica pentru a fi sfintit dupa care, intoarse acasa, il puneau pe foc iar cenusa rezultata o foloseau in scopuri terapeutice atunci cand copiii lor faceau bube in gura.
Unele credinte care sunt promovate de Biserica dar care nu corespund naturii iubitoare a lui Dumnezeu au fost recent inlaturate de Papa care a fost numit recent Omul Anului de catre revista TIME. ... Biserica nu mai crede intr-un iad in care lumea trebuie sa sufere.
Biserica Trei Ierarhi, unde se odihnesc trupurile domnitorilor Cuza si Cantemir (Autoare: ... Numita si Biserica Trisfetitelor a ramas dupa mult timp o vatra autentica de cultura.
Gigi Becali, pomenit in sluba de duminica a bisericii pe care a construit-o in Pipera Numele lui Gigi Becali a rasunat astazi in biserica din Pipera. ... A fost de altfel dorinta exprimata de Gigi Becali inaintea incarcerarii sale, ca apropiatii sa mearga la biserica in aceasta zi.
Biserica, scoala, spitalul - institutii care se completeaza, nu se opun (Autoare:
De ce trebuie sa merg la Biserica daca il am pe Dumnezeu in suflet? Fiecare dintre noi are cunostinte sau chiar rude care privesc cu nedumerire faptul ca mergem la biserica. ... Dar ce rost are sa mergi la biserica, sa pierzi atata timp si sa risipesti atatea eforturi?
Ei bine, pentru ca, asa cum arata sondajele, romanii au incredere in Biserica. Numai ca Biserica nu este tocmai receptiva la ideea de colaborare cu, sa zicem, fundatia Concept, care se chinuie sa promoveze un comportament fara risc in randul populatiei in ceea ce priveste HIV/SIDA/ITS.
Biserica Ortodoxa Romana se afla pe ultima suta de metri in cursa pentru intrarea in Uniunea Europeana. ... Potrivit declaratiilor oficiale si noilor initiative propuse, Biserica Ortodoxa a inceput sa se implice tot mai puternic in viata sociala a comunitatilor.
Se spala cu apa curata, isi pun straie noi, iau cate o lumanare si pornesc catre biserica unde preotul, cu Sfanta Evanghelie si crucea in mana, urmat de alaiul de credinciosi, iese cu lumanarea aprinsa si inconjoara biserica de trei ori.
Patriarhia mai spune si ca, intr-o sedinta a Sfantului Sinod de la inceputul anului, conducerea Bisericii a hotarat infiintarea unei comisii de istorici pentru realizarea unui studiu obiectiv asupra modului in care a supravietuit Biserica Ortodoxa Romana in timpul regimului comunist.
Biserica ortodoxa ar trebui sa protesteze ca numele Domnului si Maicii Domnului sunt folosite intr-un mod penibil. ... Iisus a devenit un complice la gainariile lui Gigi Becali.
La varsta de 10 ani, se decide sa urmeze calea celor sfinte, dupa ce a auzit in biserica vorbele: ... Va merge la manastirea Maicii Domnului din Heracleea, unde se va nevoi 5 ani.
Sfantul Stefan, primul diacon si martir al Bisericii Sfantul Stefan este praznuit pe 27 decembrie, in a treia zi dupa Nasterea Domnului.
Sarbatoarea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos are multe intelesuri duhovnicesti, pentru ca intruparea sau inomenirea Fiului vesnic al lui Dumnezeu este izvorul multor daruri si binefaceri pentru omenire.Fiul lui Dumnezeu Cel vesnic viu Se face Om muritor, pentru a darui oamenilor muritori viata vesnica.
La sarbatoarea Nasterii Domnului, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a adresat o scrisoare irenica Intaistatatorilor Bisericilor Ortodoxe Surori.
google-analytics.com