Cautare

2031 de rezultate pentru "biserica adormirea maicii domnului" (3.64 secunde)
Modul in care a organizat bunul mers al afacerilor (daca se poate spune asa) din ograda Bisericii Ortodoxe Romane merita toate laudele, pentru ca printre altele, pentru a se intretine, Biserica are nevoie si de bani, fie ei si "ochiul dracului", pentru a nu sta mereu cu mana intinsa la bunavointa guvernantilor.
De frica patronului, care isi pusese garzile pe el, Puscoiu s-a intors in Romania, unde a inceput sa mearga la biserica, spun sursele citate.
Un preot a fost injunghiat in piept, intr-o biserica din centrul orasului Focsani, de un barbat, care i-a cerut sa ii explice cateva citate din Biblie.
Fostul prefect Valer Marian a insistat pentru atribuirea unui sediu corespunzator Protopopiatului Ortodox Satu Mare si pentru promovarea unei hotarari de Guvern privind acordarea unui ajutor financiar de 1 miliard de lei Catedralei protopopiale din Satu Mare (Adormirea Maicii Domnului), suma necesara pentru finalizarea picturii interioare, apreciind ca astfel ar fi realizat un tratament echitabil cu catedralele protopopiale din Carei si Negresti- Oas, care au beneficiat fiecare de un ajutor de cate 1 miliard de lei toamna trecuta de la Guvern.
De asemenea, sunt declarate zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Paste, 1 mai, prima si a doua zi de Rusalii, ziua de 15 august - Adormirea Maicii Domnului, 1 Decembrie, prima si a doua zi de Craciun si doua zile pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
In cazul in care proiectul de lege va fi adoptat, Ziua Copilului va deveni nelucratoare, alaturi de 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie - Sfantul Andrei, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun, doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
Dar una dintre cele mai expresive lucrari ale sale, care au starnit admiratie si printre detractorii sai, a fost fresca "Adormirea Maicii Domnului" (Assumption) din 1518 (pentru altarul mare al bisericii Santa Maria Gloriosa dei Frari, Venetia), cea mai mare piesa de altar din regiune.
Cu cateva zile inainte de Adormirea Maicii Domnului, Liza Panait organizeaza la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" un shooting special pentru promovarea noii sale colectii.
- 1 ianuarie 2020 - miercuri - Anul Nou - 2 ianuarie 2020 - joi - A doua zi dupa Anul Nou - 3 ianuarie 2020 - vineri - a treia zi dupa Anul Nou (doar anul acesta!) - 24 ianuarie 2020 - vineri - Ziua Unirii Principatelor Romaniei (posibilitate minivacanta) - 17 aprilie 2020 - vineri - Vinerea Mare (posibilitate minivacanta) - 19 aprilie 2020 - duminica -Paste (ortodox) - 20 aprilie 2020 - luni - A doua zi de Paste (ortodox) - 1 mai â€" 2020 vineri- Ziua Muncii (posibilitate minivacanta) - 1 iunie - 2020 luni - Ziua Copilului (posibilitate minivacanta) - 7 iunie 2020 - duminica - Rusalii - 8 iunie 2020 - luni - A doua zi de Rusalii (posibilitate minivacanta) - 15 august 2020 - sambata - Adormirea Maicii Domnului - 30 noiembrie 2020 - luni - Sfantul Andrei (posibilitate minivacanta) - 1 decembrie 2020 - marti - Ziua Marii Uniri - 25 decembrie 2020 - vineri - Craciun (posibilitate minivacanta) - 26 decembrie 2020 - sambata - A doua zi de Craciun Sa va fie de folos zilele libere si, din posibile, faceti minivacantele amintiri de neuitat!
Sortii nu au mai fost asa darnici cu Gigi Becali, ca la ultimele doua editii, dar patronul gruparii din Ghencea nu dispera, fiind convins ca nimic nu se poate intampla rau cu doua zile inainte de 15 august, cand se va sarbatori Adormirea Maicii Domnului.
Dupa ce a respins declararea zilei de Rusalii ca sarbatoare legala, presedintele Traian Basescu solicita ca Ziua Sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, 15 august, sa fie declarata sarbatoare legala.
Pe de alta parte, fostul ministru Vlad Voiculescu a scris pe facebook ca Dragnea, daca va conduce tara asa cum intelege sistemul sanitar, ar putea transforma Romania din Gradina Maicii Domnului in ograda in care a intarcat mutu' iapa.
Papa Francisc se va ruga la Catedrala Nationala Organizata sub motto-ul Sa mergem impreuna!, vizita Papei Francisc in Romania preia amprenta tipic mariana, invitand la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului.
Gigi Becali a participat la slujba tinuta de calugarii de la Muntele Athos la inchisoarea Rahova Gigi Becali a participat duminica la slujba de la biserica Penitenciarului Rahova, care a fost oficiata de preotul capelan al unitatii de detentie, doi reprezentati ai Bisericii Ortodoxe Romane si doi calugari monahi de la Muntele Athos, potrivit reprezentantilor penitenciarului.
Strajuita de stancarisuri, cu tancuri de roci carbonatice, sisturi si gnaise, de pana la 500 m inaltime, si binecuvantata cu paduri de copaci seculari si o vegetatie luxurianta, valea adaposteste Biserica Agiei Paraskevi, loc in care pelerinii si turistii, in special cei cu probleme de vedere, in drumul lor spre Meteora, se opresc sa se inchine.
Premiul de excelenta pentru integrarea Romaniei in NATO se acorda domnului Presedinte Traian Basescu Intarirea relatiilor dintre Romania si SUA au devenit mult mai solide din anul 2004, atunci cand Romania a primit acordul de integrare in NATO.
- cuvantul domnului CALIN POPESCU TARICEANU,Presedintele Senatului - cuvantul domnului VALERIU ZGONEA, Presedintele Camerei Deputatilor; - cuvantul domnului PETRE ROMAN, Premierul Guvernului desemnat de catre primul Parlament ales; - cuvantul domnului prof. ... - cuvantul domnului academician RAZVAN THEODORESCU; - cuvantul domnului academician DAN BERINDEI; ... - cuvantul domnului prof. ... - cuvantul domnului prof.
Fecioara Maria, iar cum la impartirea lumii intre apostoli acestuia i-a revenit Efesul si Asia Mica si a fost trimis aici, a luat-o pe Maica Domnului cu el, incercand sa o ascunda, i-a ridicat o casa intr-un loc ferit, in Varful Muntelui Privighetorii (M.
Il sarbatorim pe Sfantul Apostol Andrei, ocrotitorul tarii Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Apostol Andrei in fiecare an pe 30 noiembrie. ... Inainte de a sluji pentru a propovadui cuvantul Domnului si de a deveni Apostol, Andrei a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul.
Filip Albu) Duminica dupa Botezul Domnului (Inceputul propovaduirii Domnului) Matei 4, 12-17 In vremea aceea, auzind ca Ioan a fost intemnitat, Iisus a plecat in Galileea.
google-analytics.com