Cautare

374 de rezultate pentru "csm" (6.92 secunde)
Voturile se aranjeaza in CSM Un nou scandal pare a se prefigura in Consiliul Superior al Magistraturii.
Sesizarea trimisa Comisiei si Parlamentului European de catre site-ul DeCe News, cu privire la incercarea Oanei Haineala de limitare a libertatii presei din Romania Redactia De Ce News a sesizat Parlamentului European ca presedintele CSM, Oana Haineala, incearca sa intimideze presa care critica politizarea Justitiei.
Asociatia Magistratilor din Romania cere Senatului sa nu valideze lista cu magistratii alesi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). ... alegerile la nivelul instantelor pentru desemnarea candidatilor pentru CSM s-ar fi desfasurat sub presiunea santajului compromisului si amenintarilor, informeaza BBC.
Judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica au fost revocati din CSM Judecatorul Cristi Danilet a fost revocat din functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu 14 voturi "pentru" si patru "impotriva".
La primul sau contact cu forul care poarta raspunderea pentru activitatea justitiei, CSM, ministrul Florin Iordache a putut constata ca misiunea sa este aproape imposibila. Acest CSM se afla la prima sa sedinta in noua alcatuire.
Uite, nu e avizul CSM Reprezentantii PSD au mizat pe o scrisoare a presedintelui CSM, Dan Lupascu, prin care acesta sustinea ca pentru doua dintre cele trei proiecte referitoare la reforma in Justitie nu exista avizul CSM.
Modificari substantiale in Constitutie, referitoare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM): • Potrivit proiectului de revizuire, componenta CSM se va schimba. In prezent, CSM este alcatuit din 19 membri: ... • In forma propusa de presedintie, componenta CSM va fi urmatoarea:
In consecinta, sefa CSM ia in calcul sesizarea Curtii Constitutionale, reclamand un "conflict intre puteri", inainte de data audierii procurorilor propusi pentru sefiile DNA si PG. ... "Zilele acestea am reflectat foarte mult la ceea ce inseamna avizul CSM. ... CSM este garantul independentei justitiei.
Ea declarat insa, in cadrul unei emisiuni televizate, ca a fost adepta supunerii proiectelor de modificare a legilor Justitiei unei dezbateri publice atat in cadrul unor organisme de specialitate, precum Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cat si la nivelul societatii civile, prin crearea unui forum de discutii.
Iohannis indeamna la lovitura de stat Prin declaratia de razboi pronuntata marti noaptea si, apoi, prin ceea ce a spus la sedinta CSM, ocupantul functiei de presedinte nu face decat sa torpileze dreptul Guvernului de a guverna.
Percheziții la sediul CSM. Demers fara precedent Percheziții la sediul CSM.
Nu putem a fi, asadar, de acord cu ideea ca am putea sa negociem procurorii, unul mie, unul tie sau, stiu eu, cum doreste domnul Basescu, nu putem fi de acord cu ideea ca legea este ignorata si CSM-ul face propuneri pe care le avizeaza ministrul Justitiei, cum inteleg acum ca ar dori sa schimbe mecanismul Traian Basescu.
Pe data de 10 septembrie 2013, la CSM, lucrurile au luat o intorsatura neasteptata, candidatura Aidei Popa fiind respinsa de catre CSM. In locul acesteia, peste doua luni, in noiembrie 2013, Ionut Matei a primit avizul CSM pentru aceasta functie, in care a fost numit de Traian Basescu.
Presedintele Romaniei, pus la punct de magistrati AMR si CSM critica dur Constitutia "Basescu" Presedintele Traian Basescu a semanat vant si acum culege furtuna.
In cadrul discutiilor, vor fi abordate si problemele legate de ignorarea CSM in avizarea proiectelor de acte normative elaborate de Guvern.
In locul lui Corlatean, Ponta a anuntat ca o propune pe Mona Pivniceru, care este si membru al CSM. Sectia pentru judecatori a CSM a decis luni, in unanimitate, ca Mona Pivniceru nu poate fi detasata la Ministerul Justitiei.
Discursul aberant al lui Iohannis, din CSM, reprezinta o pagina rusinoasa de referinta intre toate exprimarile publice posibile despre stat si justitie AZI:
Patru echipe - SCM Craiova (locul 14, 10 puncte), CSM Bacau (locul 13, 11 puncte), CSM Cetate Deva (locul 12, 12 puncte) si Neptun Constanta (locul 11, 14 puncte) - au emotii pe final de sezon si spera sa evite ultimele doua locuri, care inseamna retrogradarea directa in Divizia A.
Presedintele CSM, Anton Pandrea, cel al ICCJ, Nicolae Popa, si procurorul general, Laura Kovesi, le-au cerut vineri magistratilor proaspat numiti in functie de Traian Basescu sa aplice legea si sa nu se lase intimidati, un mesaj similar venind si din partea presedintelui.
Judecatorii din tara au cerut convocarea Adunarilor Generale ale magistratilor pentru a decide revocarea a trei membri CSM alesi din partea tribunalelor si judecatoriilor, respectiv Ana Labus, Florica Bejinaru si Alexandrina Radulescu, au declarat surse din magistratura.
google-analytics.com