Cautare

5027 de rezultate pentru "legea pensiilor" (3.50 secunde)
Atunci, de ce legea partidelor politice si cea privind alegerea Camerei De¬putatilor si Senatului mai dau dreptul partidelor sa se asocieze in aliante politice sau electorale daca legea fundamentala nu le permite sa dea si premierul?
Deputatii si senatorii se intorc luni la Parlament, dupa o saptamana de activitate in teritoriu Deputatii si senatorii se intorc luni la Parlament, dupa o saptamana de activitate in teritoriu, pentru a adopta o serie de proiecte de lege prioritare pentru Guvernul Ponta, printre care legea electorala si legea energiei.
"Legea din Romania a provocat o isterie uriasa, in timp ce in Danemarca exista de ani de zile o lege cel putin la fel de dura.
Disputele au pornit de la Legea contabilitatii (Legea nr. 82/1991) si Legea combaterii evaziunii fiscale (Legea 241/2005), care trateaza diferit aceleasi fapte. Astfel, în legea contabilitatii, omisiunile sau inexactitatile în contabilitate sunt considerate fals intelectual, iar în legea privind evaziunea fiscala, greselile contabililor erau considerate evaziune fiscala.
Legea pensiilor se afla pe masa presedintelui Traian Basescu si asteapta decizia acestuia in sensul promulgarii sale sau a retrimiterii la Parlament pentru o noua examinare.
Presedintele Traian Basescu a iesit ieri cu noi declaratii legate de legea pensiilor pe care a refuzat sa o promulge pana acum. ... Sunt obligat de Constitutie sa promulg legea, in conditiile in care ea este acoperita financiar.
Legea privind constituirea si functionarea fondului de garantare pentru pensiile private ar putea fi adoptata in 2009, cu scopul de a proteja drepturile participantilor, a declarat, miercuri, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.
facem o comparaţie între Legea statutului magistraţilor şi cea privind statutul senatorilor şi deputaţilor, atunci parlamentarii ar putea primi, la ieşirea la pensie, o indemnizaţie de aproape 200 milioane de lei impozabili.
Legea pensiilor a fost promulgata de presedintele Traian Basescu, desi acesta nu a primit lamuririle pe care le-a cerut in privinta surselor de finantare. ... de ce a promulgat Basescu legea daca ea nu este constitutionala in toate elementele ei?
Daca seful statului a promulgat legea majorarii pensiilor a fara a o mai trimite inapoi parlamentarilor pentru reexaminare, alte cinci legi fac drumul dus-intors intre Palatul Parlamentului si Palatul Cotroceni.
In aceasta saptamana legea salarizarii unitare, unul dintre cele mai importante subiecte, a fost readus in atentia publica.
Clarificarea terminologiilor folosite in cadrul legislativ (Legea nr.
• Cresterea TVA a fost o greseala pentru ca nu a operat cancerul din sistemul bugetar.Mi-am asumat tot oprobiul anuntului cu reducerea pensiilor. Exista si varianta impozitarea pensiilor. ... Au preferat sa nu conteste la Curtea Constitutionala si au lasat sa se aplice legea.
Amenintarea social-democratilor cu motiunea de cenzura se va concretiza joi, daca Executivul nu va raspunde cu un punct de vedere pozitiv in legatura cu legea pensiilor initiata de PSD.
Politica nu intra insa niciodata in vacanta, iar cea mai la indemana dovada o reprezinta jocurile create in jurul deciziei de marire a pensiilor. ... Deputatul Gelil Eserghep este convins ca proiectul privind marirea pensiilor va trece fara probleme de Parlament, iar seful statului va fi obligat sa promulge legea.
Traian Basescu incearca sa tergiverseze promulgarea legii pensiilor pentru ca este constient ca pensionarii stiu ca este vorba despre un proiect al PSD care le-ar face viata mai decenta, sustin social-democratii.
Pe de alta parte, social-democratii ii cer presedintelui Traian Basescu sa promulge legea pensiilor. ... Social-democratii sustin ca promulgarea legii pentru marirea pensiilor este o necesitate avand in vedere situatia grava in care se afla pensionarii.
Purtator de cuvant al PNL, Vosganian reproseaza social-democratilor ca, prin initierea motiunii de cenzura, acestia contrazic sustinerea data Guvernului pentru legea pensiilor si-ii avertizeaza ca o adoptare a motiunii si o cadere a Executivului ar duce la amanarea majorarii pensiilor.
Marius Marinescu a declarat marti ca, impreuna cu senatorul PSD Ion Iliescu si cu parlamentarii PC, a depus la Senat doua initiative legislative de modificare a legii pensiilor private.
FMI negociaza cu guvernul disponibilizarea a 100.000 -150.000 de bugetari pana la mijlocul anului viitor, inghetarea pensiilor, cu exceptia celor minime sociale, in 2009 si 2010 si a salariilor bugetarilor, pana cand legea salarizarii unice va produce efecte, potrivit unor surse guvernamentale.
google-analytics.com