Intr-o societate în care toţi bugetarii au ieşit în stradă din cauza sărăciei, parlamentarii vor să îşi acorde pensii de sute de milioane de lei, pentru somnul dulce din Parlament. Printr-o „chichiţă“ de care s-a agăţat PSD, parlamentarii care îşi pierd funcţiile doresc acum să obţină aceleaşi pensii ca şi cele ale magistraţilor.
Cu alte cuvinte, dacă facem o comparaţie între Legea statutului magistraţilor şi cea privind statutul senatorilor şi deputaţilor, atunci parlamentarii ar putea primi, la ieşirea la pensie, o indemnizaţie de aproape 200 milioane de lei impozabili. Bani caştigaţi doar pentru că au citit atent ziarele, au sorbit o cafea şi au închis ochii ori de cate ori şedinţele deveneau de-adreptul plictisitoare. Pentru că dacă cineva analizează activitatea parlamentarilor îşi pune mainile în cap... O parte dintre deputaţii şi senatorii gălăţeni nu ştiu cum se elaborează un proiect de lege şi sunt atat de timizi, încat nu au luat cuvantul niciodată la dezbateri. Incă vor şi bani mai mulţi pentru asta. Vor cate 200 de milioane de lei, bani ciupiţi, probabil, de la sănătate şi învăţămant, veşnicele domenii de sacrificiu. Pentru că în nici un caz Romania nu are un buget asemănător cu cel al Germaniei, de unde să nu se observe ciupelile „hodorogilor“ din Parlament. Grav este şi faptul că la aceste pensii s-au repezit precum ulii atat oamenii PSD-ului, cat şi cei ai Alianţei şi PC.
Cum proiectul de lege privind statutul magistraţilor a fost deja promulgat şi nu mai poate fi amendat, parlamentarii au revenit asupra declaraţiilor făcute iniţial şi au menţionat că legea pentru parlamentari va fi elaborată de o comisie specială a Senatului şi Camerei Deputatilor, menţinandu-se prevederea privind asimilarea pensiilor cu cele ale magistraţilor. Prin această şmecherie ei încearcă să evite dezbaterile din Parlament pe tema privilegiilor pe care vor să şi le creeze singuri. Aşa că ambele proiecte, blocate la începutul anului din cauza prevederilor scandaloase, ar putea fi contopite şi ulterior adoptate cu simpla menţiune a echivalării pensiilor. In cazul în care nu le merge, se poate trece şi la planul B. Care vine tot din Legea statutul magistratilor, în care se spune că salarizarea judecătorilor şi procurorilor se face printr-o lege specială. Iar la legea specială ar putea fi trecut un amendament care sa îi vizeze strict pe parlamentari.