Panasonic a lansat astazi aparatul foto digital cu cel mai mare zoom optic din industrie, DMC-FZ18. Nu este singurul capabil de zoom optic 18x, ci se alatura modelului Olympus SP-550 UZ prezent pe piata de ceva timp. La o asemenea valoare este necesara stabilizarea imaginii, iar Panasonic a montat sistemul proprietar MEGA O.I.S.

FZ18 este un model care aduce ca aspect cu aparatele profesionale DSLR, datorita obiectivului de dimensiuni generoase capabil de acoperirea distantelor focale 28-504mm. In centrul aparatului se regaseste un senzor CCD de 8 megapixeli (MP), a carui sensibilitate urca pana la ISO1600, si chiar pana la ISO6400 in mod "super sensitive".

Daca se scade rezolutia de captura la 3 MP, zoom-ul total urca pana la 28x, gratie unei tehnologii prorietare Panasonic, pe care compania o foloseste la mai multe aparate ale sale.Pe spatele aparatului se gaseste un monitor LCD de 2.5" capabil de o rezolutie compusa din 207.000 de puncte. FZ18 accepta si cardurile de memorie de mare viteza SDHC, alaturi de vechile SD si MMC.

Panasonic recomanda partenerilor un pret de comercializare al lui DMC-FZ18 de aproximativ 400$.