YouTube, lider pe piata serviciilor de cautare video pe internet, a anuntat ca utilizatorii sai privesc peste 100 de milioane de videoclipuri pe zi, facand ca acest site sa se numere printre cele mai accesate din lume.
Potrivit site-ului Yahoo! News, la scurt timp dupa aparitie, la sfarsitul anului trecut, YouTube a urcat pe prima pozitie in topul furnizorilor de servicii video on line. In prezent, YouTube detine 29 la suta din piata divertismentului multimedia din Statele Unite, conform celui mai recent sondaj in domeniu publicat pe site-ul Hitwise. S-a constatat ca videoclipurile de pe YouTube reprezinta 60 de procente din numarul total de materiale video urmarite on line.
In prezent, videoclipurile sunt oferite gratuit pe YouTube. Insa compania incearca sa dezvolte o modalitate de a oferi si servicii de publicitate pentru a-si sustine afacerea.
Site-ul este specializat in materiale video scurte, cele mai multe nedepasind doua minute. Acestea sunt, de cele mai multe ori, comice, realizate de utilizatori obisnuiti. YouTube a ajuns sa fie unul dintre cele mai accesibile mijloace de relaxare in timpul pauzelor la serviciu sau pentru cei aflati in fata unui computer acasa.
Potrivit sondajului mentionat, YouTube a reusit sa depaseasca succesul site-ului MySpace, destinat adolescentilor din Statele Unite, care detine mai putin de 19 la suta din piata divertismentului on line, in timp ce Yahoo, MSN, Google si AOL au fiecare intre trei si cinci procente.
Numai in luna iunie, 2,5 miliarde de videoclipuri au fost accesate pe YouTube. Totodata, peste 65.000 de videoclipuri se descarca zilnic de pe acest site.