Iata ca nu a durat prea mult si, de la aparitia primelor SSD-uri (inlocuitoarele harddisk-urilor) capacitatea acestora a urcat foarte mult, desi se credea ca vor stagna o buna perioada de timp sub 100 GB. Asa am crezut si noi, insa SimpleTech vrea sa ne demonstreze tuturor ca ne-am inselat.

Cu noua serie de drive-uri bazate pe memorie NAND Flash, compania urca stacheta la 512 GB, fapt datorat si formatului 3.5" si nu 2.5" cum sunt oferite produsele concurente actuale. Familia de unitati Zeus-IOPS SSD are deja un reprezentat pe piata care ofera o capacitate de 256 GB, iar fratele de doua ori mai incapator va ateriza in al treilea sfert al anului. A se observa ca nu mai discutam in multiplii de 10, 20 GB in ceea ce priveste stocarea permanenta, ci multiplii de 16, 32, 64 GB (puteri ale lui 2).

SimpleTech declara ca unitatile sale ating o performanta cu mult peste cea oferita de cele mai rapide harddisk-uri actuale. Compania a ascuns pe jumatate aspectul negativ principal: pretul. Declara totusi ca in jurul anului 2012 pretul per GB va scadea la 2$, adica modelul cu 512 GB va fi peste cinci ani 1000$. Suma, din pacate, e mult prea mare chiar si in momentul de fata.

(www.engadget.com)