Tendinta de crestere a audientei pentru stirile on line a inceput sa se diminueze, potrivit unui nou studiu realizat in Statele Unite. Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, unul din trei americani foloseste in mod regulat internetul pentru a se informa. Reprezentantii institutului "Pew Research Center for People and the Press" sustin ca acest procent este foarte mare in comparatie cu cifrele din 1996, cand numai unul din 50 de americani utiliza internetul pentru a cauta informatii on line. Ei au precizat insa ca raportul de unu la trei a ramas la fel ca in 2004.
Ingrijorator este faptul ca tendinta de utilizare a informatiilor on line a inregistrat o scadere mare in randul cititorilor tineri. In ultimii sase ani, procentul persoanelor intre 18 si 24 de ani, care citesc stiri on line de cel putin trei ori pe saptamana, a crescut doar cu o unitate. Tot in acelasi interval de timp, numarul cititorilor on line, cu varste cuprinse intre 35 si 49 de ani, a crescut cu 12 la suta.
"Americanii incep sa petreaca mai putin timp in fata calculatorului pentru a se informa. In special in cazul tinerilor, informarea pare sa le 'fure' din timpul pretios pe care l-ar putea acorda altor activitati zilnice", se arata in acest studiu.
Totodata, in raportul prezentat se mentioneaza ca 40 la suta dintre persoanele sub 30 de ani prefera sa-si foloseasca timpul petrecut la calculator pentru a privi un film, in timp ce numai 24 la suta citesc editiile on line ale ziarelor preferate.
Potrivit sursei citate, sondajul a fost realizat in perioada aprilie - mai, cu ajutorul a 3.200 de persoane.