Temporar, Facebook si Instagram nu au functionat la parametri normali. Defectiunea a durat de miercuri 13 martie 2019, de la ora 18:30 pana spre dimineata zilei de joi 14 martie 2019
Platformele Facebook si Instagram, doua dintre cele mai populare retele de socializare din lume, nu au functionat la parametri normali, miercuri,13 martie 2019, in diverse parti ale lumii, cele mai recente update-uri inregistrandu-se la ora Romaniei 18:30. In anumite zone, precum SUA, Mexic, Peru si in mare parte din Europa, au fost afisate mesaje de eroare utilizatorilor care au incercat sa acceseze platformele, a scris The Mirror. Utilizatorii din America de Nord, Europa, dar si Asia au confirmat ca cele doua platforme, fie nu au putut fi accesate, fie nu au putut posta sau raspunde mesajelor primite pe retelele de socializare. Facebook si Instagram afisau unele informatii in aplicatii si pe versiunile web, dar multe functii nu au fost disponibile, inclusiv cele pentru incarcarea de poze. Problemele au constat in faptul ca utilizatorii nu au putut posta pe profiluri, grupuri sau pagini. De asemenea a fost deficitara si comunicarea pe Messenger. Problemele au survenit din cauza defectiunilor la unele servere. Potrivit mesajului afisat la incercarea de autentificare, platforma Facebook s-a aflat multe ore in regim de mentenanta. Facebook a devenit inaccesibil , atat in versiunea desktop, cat si aplicatie. Utilizatorii din mai multe tari, inclusiv in SUA si Europa, au semnalat ca initial au devenit nefunctionale unele instrumente, apoi nu si-au mai putut acces contul.

Oops, ceva nu functioneaza corect. Cautam sa remediem cat de curand

- Suntem constienti ca unele persoane se confrunta cu probleme in accesarea familiei de aplicatii a Facebook, a confirmat intr-un comunicat un purtator de cuvant al companiei. Lucram pentru a rezolva aceasta problema cat de curand posibil, a adaugat acesta.
In Romania, mesajul afisat la tentativele de autentificare a fost urmatorul:
- Facebook va reveni in curand. Facebook este oprit temporar pentru lucrari necesare de intretinere, insa il puteti accesa peste cateva minute. Intre timp, citeste mai multe despre motivul pentru care vezi acest mesaj. Iti multumim pentru rabdarea ta, pe durata imbunatatirii site-ului nostru.
- Problema nu era remediata nici la ora 20:36, ora Romaniei. Unii utilizatori au putut folosi mesageria variantei mobile a Facebook, dar numai pentru mesaje text si nu pentru trimiterea de imagini. Si aplicatia WhatsApp a avut probleme, aceasta functionand foarte greu. Nu au putut fi trimise imagini intre utilizatori, ci doar mesaje text.
- La ora 21:16 Facebook a postat pe blog ca intampina probleme si ca depune toate efoturile pentru remedierea situatiei.
- La ora ora 23:02 Facebook a parut sa-si revina, utilizatorii au avut din nou acces la conturi si functiile renumite, live-uri, postari de imagini si mesagerie.
- La ora 23:42 o parte din utilizatori inca reclamau probleme pe Whatsapp, Instagram si Facebook. Pe blogul companiei inca nu era anutata rezolvarea problemelor.
- La ora 5:00 in dimineata de joi, 14 martie 2019, defectiunea era deja remediata.

Victorie: Facebook si Instagram functioneaza din nou! Viata pare mai frumoasa, Facebook si Instagram au revenit la normal

In perioada cat Facebook a fost nefunctional, multi dintre utilizatorii social media au optat pentru Twitter. Altii au pus mana pe o carte si au citit, sau au optat pentru un serial bun la tv sau talk-show-ul preferat. Facebook are, lunar, peste 2 miliarde de utilizatori activi in intreaga lume. Instagram este parte a companiei lui Mark Zuckerberg, infiintata in 2004. Si aceasta platforma are mai mult de 2 miliarde de utilizatori activi in intreaga lume.