Ca mai toti inginerii marilor companii din IT, nici cei ai NVIDIA nu se odihnesc si deja lucreaza la urmasul seriei GeForce 8, aparuta in formatie completa luna aceasta. Astfel, deja se contureaza la orizont primele informatii despre GeForce 9, iar primele zvonuri indica o putere de procesare de trei ori mai mare decat ale actualelor modele de top. Mai exact, vorbim de o capacitate de 1Teraflop, adica 1000 de miliarde de instructiuni pe secunda.

Valoarea este incredibila si la aceasta data, mai ales daca ne apucam sa o comparam cu ceea ce pot face cele mai puternice sisteme de calcul din lume. Momentan, conform www.top500.org, cel mai puternic supercalculator din lume este BlueGene/L cu 280 Tflop, alcatuit din 131.072 microprocesoare. Cu o configuratie de sistem SLI, formata din doua modele de top GeForce 9800, teoretic oricine poate intra in Top500, la a carui pozitie 100 se afla un sistem cu 6.6 TFlop.

Alte date in afara de puterea de procesare si data de lansare, decembrie 2007, nu se cunosc. Tot ce le ramane acum de facut programatorilor este sa gaseasca o modalitate de a pune la lucru puterea impresionanta de procesare a GeForce 9, si in alte scopuri, nu doar pentru banalele jocuri.

(www.theinquirer.net)